

Chai Latte BIO - prášok
Čajový nápoj, ktorý máte okamžite po ruke! Chai Latte BIO je zmes organicky pestovaných ingrediencií a mlieka, takže ho stačí rozmiešať v horúcej vode. Chutí podobne ako klasická Masala, sladko a korenene. Dokáže prehriať, príjemne naladiť a hodiť do pohody. Okrem extraktu z čierneho čaju obsahuje škoricu a vanilku.
Zloženie
Organický trstinový cukor, Sušené odstredené mlieko BIO, Sladká srvátka v prášku BIO, Čierny čaj - extrakt BIO 2%, Prírodná korenená aróma BIO, Soľ BIO, Mletá škorica BIO, Vanilkový prášok BIONálev a chuť čaju
Chai Latte BIO nie je čaj, na aký sme zvyknutí. Ide o jemný prášok určený na rozmiešanie v horúcej vode alebo mlieku. Jeho chuť je možné popísať ako sladkú, milo korenenú. Poznáte v nej predovšetkým škoricu a vanilku.
Pôvod čaju
Masala Chai, ktorým je táto zmes inšpirovaná, sa opisuje ako tradičný indický nápoj z čaju, mlieka, korenia a sladidla. „Masala“ v hindčine znamená zmes korenia a „chai“ prekladáme ako čaj. Obvykle býva Masala Chai varený na sporáku alebo na ohni a podáva sa horúci.
Snáď každá rodina máva svoj tradičný recept na Masala Chai. Základné ingrediencie ale zostávajú, patria k nim čajové lístky, mlieko, kardamóm, škorica, zázvor a klinčeky. V niektorých oblastiach k nim pridávajú napríklad korenie, aníz alebo fenikel. Na dochutenie sa používajú cukor aj med.
Popularita tohto čaju dávno prekročila hranice Indie, takže niet divu, že ho radi popíjajú aj ľudia v západných krajinách. A tiež, že sa ním inšpirujú pri výrobe obdobných zmesí. Chai Latte BIO je jednou z nich.
Jeho základom je akostný čierny čaj v BIO kvalite. Pochádza zo záhrady, ktorá na pestovanie čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) nepoužíva žiadne priemyselne vyrábané hnojivá ani postreky alebo ošetrujúce prípravky. Rovnako šetrne k prírode boli pestované škorica a vanilka.
Škorica sa obvykle zberá v tropických a subtropických oblastiach (v Indii, na Srí Lanke, v Indonézii a Číne), a to zo stromu škoricovníka (Cinnamomi), ktorý pochádza z južnej Ázie. Ide o jeho vnútornú kôru so silnou a sladkou chuťou. Často sa pridáva do pokrmov, ako sú dezerty, sušienky, mäsové omáčky, karí a podobne. Škorica obsahuje množstvo bioaktívnych látok vrátane éterických olejov, trieslovín či kumarínov. Najdôležitejšou zložkou je cinnamaldehyd, ktorý jej prepožičiava typickú chuť aj vôňu.
Pripomeňme si ešte krátko vanilku, ktorej chuť udáva Chai Latte BIO sladký charakter. Vanilka sa získava z plodov vanilovníka (Vanilla), rastliny z čeľade orchideí pochádzajúcej z Mexika. Korenie je vyrábané sušením a fermentáciou zelených plodov vanilky. Je bohatá na antioxidanty, ale aj niektoré minerály (horčík, draslík). Na vanilku najčastejšie narazíme v sladkých zákuskoch, parfémoch a mnohých kozmetických prípravkoch.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
Návod na prípravu
- Chai Latte BIO rozmiešajte v horúcej vode, alebo mlieku v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl tekutiny.
- Nechajte schladiť na príjemnú teplotu a popíjajte.

























Energetická hodnota: | 1519 kj / 374 kcal |
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasytených : | 0,3 g |
Sacharidy: | 77,2 g |
z toho cukry: | 75,9 g |
Bielkoviny: | 14 g |
Soľ: | 2,16 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

TUAREG - zelený čaj

ROOIBOS
