

ROOIBOS V SIEDMOM NEBI
Kto raz skúsil, nechce inak. Poznáte to: čajíček, to nie je nič pre mňa, radšej si dám poriadne preso, luxusný dezert a dve decky matonky. Ale čo keď máme čaj, ktorý spája všetko dohromady a navyše je bez kalórií, neodvodňuje a chutí ako najlepší čokoládový zákusok pod slnkom? Ak neveríte, budete musieť ochutnať. Je to proste siedme nebo!
Zloženie
Rooibos, Honeybush, Kakaové jadrá, Kúsky karamelu (kondenzované mlieko, cukor, maslo), Aróma prírodná, Jadrá korenia, Kokosové vločkyNálev a chuť čaju
Základnou chuťou tohto čaju je nasládlosť Rooibosu a honeybushu. Krok s ňou drží čokoláda a hladký karamel, na poschodí zostáva aj stopa kokosu. Nálev je skvostne mahagónový, v aróme sa stretávajú úplne všetky ingrediencie. Ich hra je vyvážená a v celku dáva nádherný hladký a medový nápoj.
Rooibos aj Honeybush sú prirodzene bezkofeínové, preto sa tento čaj výborne uplatní v pitnom režime detí, tehotných a dojčiacich žien aj osôb v rekonvalescencii.
Odporúčame vám vyskúšať Rooibos V siedmom nebi aj ako ľadový čaj. Je mimoriadne osviežujúci!
Pôvod čaju
Rooibos aj Honeybush sa zberajú z veľmi obmedzených plôch v Južnej Afrike. Každý našiel ideálne podmienky na inom mieste - Rooibos v pohorí Cederberg, asi 250 kilometrov od Kapského mesta, Honeybush v okolí Južného a Východného mysu. Pre oba platí, že sú prísnymi endemitmi, inde na svete sa ich nepodarilo pestovať. To preto, že vyžadujú veľmi špecifické podmienky, ako sú nadmorská výška, vzdušná vlhkosť, pôdne zloženie a podobne.
Rooibos sa zberá na jeseň z bylín čajovníkovca kapského. Strihajú sa celé jeho vetvičky aj s ihlicovitými lístkami, následne sú nasekané, fermentované, sušené priamo na slnku a triedené. Takto spracovaný Rooibos má mahagónovú farbu a sladkastú chuť so stopou orechov.
Honeybush pochádza z kríka Cyclopia, ktorý rastie divoko vysoko v horách. Jeho zber je značne náročný - prebieha ručne tak, že v období kvitnutia sú rastliny kosené tesne nad zemou a vo veľkých košoch dopravované na rezacie stroje. Malé kúsky sa potom máčajú a ponechajú fermentovať v peciach. Po dokončení tohto procesu majú tmavo hnedú farbu a medovú arómu. Nakoniec sa Honeybush suší na priamom slnku.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Rooibos zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 5 kJ / 1 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.4 g |
z toho cukry: | 0.4 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajová kanvica so sitkom 900 ml - orientálny motív

Čajová kanvica so sítkom 900 ml - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ROOIBOS ČERVENÁ VÁŠEŇ

ZELENÝ ROOIBOS VANILKA-CITRÓNOVÁ TRÁVA
