

CHINA MAO JIAN JAZMÍNOVÝ - zelený čaj
Jazmínová vôňa upokojuje, pomáha v meditácii a omladzuje. Jazmínový čaj dokáže presne to isté, navyše príjemne povzbudí. Ochutnajte nápoj privolávajúci radosť. Zmes najlepších zelených lístkov z tradičných čínskych záhrad je bohatá na ochlpené, krehké tipsy. Naplňte kanvičku čajom unikátne jemným, nasladnutým a jazmínovo voňavým. Bude vám skvelým spoločníkom pre každý deň.
Zloženie
Zelený čaj China Mao Jian 100%Nálev a chuť čaju
Zelený čaj China Mao Jian s jazmínom je v šálke svieži, nežný a skutočne len nepoznateľne zvieravý. Ide o čaj viacnálevový, po každom zaliatí získate nápoj trochu inej chuti. Vždy v nej ale rozpoznáte jazmínové kvety. Nálev má žltú, svetlú farbu.
Pôvod čaju
Takzvané ovoniavanie zelených čajov je predovšetkým v Číne veľmi populárne a používa sa odnepamäti. Okrem čerstvo natrhaných kvetov jazmínu sa k čajom pridávajú napríklad magnólie, ruže alebo lotosy. Ako ale celý proces skutočne vyzerá? Nič nie je náhodné, všetko má svoj poriadok.
V prípade čaju China Mao Jian s jazmínom si na začiatku predstavme staré čínske záhrady rozkladajúce sa v niekoľkých provinciách na juh od rieky Yangtze čiže Yangzi. Najdlhšia rieka v Ázii a tretia najdlhšia rieka sveta pramení v severnej časti tibetskej náhornej plošiny a po 6 300 kilometroch sa vlieva do Východočínskeho mora. Ak by sme ju splavovali až k ústiu, minieme po pravom brehu okrem iných tiež čínske provincie Yunnan, Guangxi, Jiangxi, Zhejiang alebo Fujian. Všetky sa preslávili produkciou mimoriadne kvalitných, predovšetkým zelených čajov. A práve z nich pochádzajú lístky a ochlpené špičky, ktoré máme pred sebou.
Klasická metóda výroby ovoňaného čaju zahŕňa samozrejme ručný zber a zavädnutie lístkov. Pretože sa zelené čaje zberajú zvyčajne na jar a jazmíny kvitnú až v lete, je nutné čiastočne vysušený čaj uchovať niekoľko týždňov na chladnom a tmavom mieste. Akonáhle sa jazmíny obsypú kvetmi, je potreba zozbierať puky a zmiešať ich s čajovými lístkami. Deje sa tak navečer, kedy robotníci zmes čaju a kvetov nahrnú na hromady a v miestnostiach zabezpečia teplotu okolo 40 ⁰C. Pri nej sa jazmínové kvety otvoria a odovzdajú čaju svoju úžasnú vôňu.
Celý postup sa opakuje až sedemkrát alebo osemkrát. Kvety sú potom z čaju odstránené (pretože sú ľahšie ako čajové lístky, stačí ich ventilátorom vyfúkať), čaj sa dosuší a vytriedi. Je zaujímavé, že napríklad Európania vnímajú prítomnosť jazmínových kvetov v zelenom čaji ako atraktívne. Číňania ju naopak považujú za známku zlého triedenia čaju.
Vôni jazmínu je pripisovaná afrodiziakálna moc, má navodzovať pokoj, používa sa pri meditáciách alebo k harmonizácii organizmu. Jazmínové oleje patria k najvzácnejším a tiež najdrahším na svete.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 0,5 čajová lyžičky na 1,5-2 dcl vody.
- V prikrytej šálke luhujte 2-3 minúty.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA SENCHA - zelený čaj

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zelený čaj
