

CHINA MILK BLACK GUNPOWDER - čierny čaj
Zloženie
BLACK GUNPOWDER 98%, Aróma prírodná mliečnaNálev a chuť čaju
Čierny čaj China Milk Black Gunpowder prekvapí čajomilcov hneď niekoľkokrát. Milo. Predovšetkým si všimnú krásne spracovaných čajových lístkov. Žiadne zlomky alebo prach, skutočný Gunpowder. Po privoňaní ucítia ako istú zemitosť, tak jemnú mliečnosť a po ochutnaní budú uchvátení úplne. Kombinácia poctivého čierneho čaju a prírodnej mliečnej arómy je dokonalá. Lahodná, plná chuť viac slov nepotrebuje. To musíte zažiť sami.
Pôvod čaju
Áno, Hubei možno nepatrí k tak "prevareným" provinciám ako Yunnan alebo Fujian. To však nič nevypovedá o kvalite tamojšieho čaju. A tá je špičková. Zoznámme sa však najskôr s oblasťou, v ktorej China Milk Black Gunpowder vyrástol. Práve prírodné podmienky a starostlivosť o čajovníky sa na kvalite výsledného produktu vždy zásadne podieľajú.
Hubei leží v centrálnej časti Číny, na sever od známeho jazera Dongting. Hraničí s ďalšími čajovými oblasťami ako napríklad Anhui alebo Jiangxi. Provincia je bohato zásobená vodou z rieky Yangtze a jej prítokov, čajové plantáže sa rozkladajú na úbočiach kopcov. Podnebie je v Hubei subtropické, so zreteľnými ročnými obdobiami - v zime sa teploty pohybujú medzi 1 a 6 ˚C, v lete medzi 24 a 30 ˚C.
Ak sa do Hubei vypravíte, alebo si pozriete fotky iných cestovateľov, uvidíte zvyčajne čajové plantáže zahalené hmlou. Časté zrážky, spolu s pôdnymi podmienkami a teplotnými výkyvmi počas roka, determinujú chuť a vlastnosti čajových lístkov. Pripočítame k nim ešte fakt, že mnoho tamojších čajových záhrad leží ďaleko od preľudnených miest a priemyselných oblastí. Čaj z Hubei teda býva výnimočne sladký a svieži.
V Číne môžu poľnohospodársku pôdu zvyčajne vlastniť len družstvá. Malí poľnohospodári sa v nich organizujú, aby mohli čaj napríklad spoločne žať, spracovávať a tiež predávať. Nie inak je tomu v Hubei. Roľníci sa o čajovníky čínske (Camellia sinensis) celoročne starajú pod dohľadom družstiev, ktoré im poskytujú potrebné služby. Kríky sú na niektorých miestach dodnes šklbané ručne. Akonáhle sa lístky nechajú zvädnúť, je nutné ich stlačiť do drobných perličiek a nechať zodpovedajúcu dobu fermentovať. Samozrejme za prísneho sledovania teploty a dĺžky celého procesu. Na ňom totiž záleží, ako chutný a kvalitný výsledný čaj bude. Po ukončení fermentácie putuje Gunpowder do sušiarní.
Pre finálnu chuť bola pri výrobe tohto Gunpowder použitá prírodná mliečna silica. Ľudia alergickí na laktózu by mali byť pri konzumácii čaju obozretní.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vriacou vodou, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MASALA CHAI - čierny čaj

EARL GREY - čierny čaj
