

MASALA CHAI - čierny čaj
Indický čaj pre zahriatie oceníte pri očakávaní jari alebo za dlhých jesenných popoludní. Jeho špeciálne zloženie dokáže rozprúdiť krv, prehriať celé telo, povzbudiť imunitu a zahnať baktérie a vírusy. Je plný voňavého korenia, vďaka ktorému má veľmi netuctovú vôňu a ešte originálnejšiu chuť. Pravý Masala Chai môžete podľa ájurvédského receptu ochutiť mliekom, medom alebo trstinovým cukrom.
Zloženie
Čierny čaj 56%, Kardamonový prášok 10%, Citrónová tráva 10%, Cassie 9%, Zázvor, Badián, Klinček, Jadrá ružového korenia, Škorica, Muškátový oriešokNálev a chuť čaju
Typický tmavo oranžový nálev, silná chuť a bohatá aróma. Taký je Masala Chai. Jeho základom je akostný Assamský čierny čaj doplnený šiestimi druhmi korenia a citrónovou trávou. Chutí mimoriadne zaujímavo a má vynikajúce zdravotné účinky. Spoznáte v ňom najmä aníz, štipľavý zázvor, sladkastú škoricu a osviežujúce citrusy.
Pôvod čaju
Indický čierny čaj sa vyrába z lístkov kríkov čajovníka čínskeho, druh Assamica. Rastú v údolí rieky Brahmaputra, kde je dostatočne teplé a vlhké podnebie. Listy sú oproti iným čajovým odrodám pomerne veľké, majú tmavo zelenú farbu a príjemne sladkastú chuť. Zberajú sa od marca a ich spracovaniu je venovaná maximálna pozornosť. Pre fermentáciu sa nedrvia, len sú rozložené a v celku ponechané prirodzenému chemickému procesu oxidácie enzýmov. Tým sa zvýrazní ich farba a chuť. Fermentácia sa zastavuje zvýšenou teplotou, takže ďalším krokom je sušenie čajových lístkov horúcim vzduchom. Nasleduje triedenie, odber vzoriek na testovanie a balenie. Korenie, ktoré nájdete v Masala Chai, sme kúpili u našich certifikovaných partnerov v EÚ. Rovnako tak citrónová tráva pochádza z organického poľnohospodárstva a neobsahuje teda ťažké kovy ani iné zdraviu škodlivé látky.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1-1,5 čajovej lyžičky na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























3. 2.
7. 4.
13. 9.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

EARL GREY - čierny čaj

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj
