

Čučoriedkový cupcake - rooibos
Čučoriedky sú zdrojom antioxidantov, cupcaky zdrojom radosti. Pekne im to spolu ladí nielen na tanieri, ale aj v čaji. Preto sme sa rozhodli skombinovať sladké čučoriedky, kyselkavé bazy, zamatový rooibos a medový honeybush, aby ste si mohli pripraviť čaj bez kofeínu a bez nutnosti dosladzovania. Čučoriedkový cupcake nepotrebuje žiadny cukor, žiadny sirup.
Zloženie
Rooibos, Honeybush, Baza, Čučoriedky 2%, , Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Čajová zmes Čučoriedkový cupcake poskytuje nálev červenooranžovej farby, ktorý chutí (samozrejme) čučoriedkovo a môže pripomínať populárne malé tortičky cupcakes. Čím to? Čučoriedky totiž dopĺňajú sladký rooibos a honeybush, ktoré patria k bylinám, ktorým chýba akákoľvek trpkosť alebo kyslosť. O svieže podtóny sa v tomto prípade starajú bazy.
Tento čaj si môžete pripraviť horúci, skvele chutí aj ako ice tea.
Pôvod čaju
Hovorí sa o nich ako o superpotravine a my sa tomu nečudujeme. Čučoriedky totiž obsahujú skutočne obrovské množstvo zaujímavých látok – od vitamínov C, A a B cez minerály až po antokyány. Práve vďaka nim majú čučoriedky tak krásnu, modročervenú farbu.
Botanici radia čučoriedku (brusnicu čučoriedku – Vaccinium myrtillus) do čeľade vresovcovitých, z čoho možno usúdiť, že má rada podobné stanovištia ako vresy. Husté kríky čučoriedok čiže čučoriedky sa skutočne vyskytujú obvykle na miestach vlhkých, v kyslejších pôdach a vyšších nadmorských výškach. Najviac sú čučoriedky rozšírené v severnej Európe, naraziť na ne môžeme aj na Islande alebo na Kaukaze. Na čo možno sladké okrúhle plody využiť, nie je potrebné rozpisovať. Čučoriedkový džem, čučoriedkový koláč, čučoriedkové knedle aj čučoriedkový čaj poznáme dobre úplne všetci.
Honeybush je druhou zásadnou ingredienciou čaju Čučoriedkový cupcake. Takzvaný čaj-nečaj dodáva nápoju krásnu sladkastosť a jemnosť. Ide o fermentované, ihličky pripomínajúce, lístky kríka Cyclopia intermedia. Ten rastie výhradne v juhoafrickej divočine, nikde inde na svete sa ho pestovať nedarí. Vyžaduje totiž špecifické pôdne aj klimatické pomery a je mimoriadne citlivý na priemyselné znečistenie.
Do tretice sa zastavme pri rooibose, ktorému sa často hovorí Redbush Tea. Aj on pochádza z južnej Afriky, na rozdiel od honeybusha ho pestujú farmári v Amerike, Európe aj Ázii. Zberá sa z čajovníkovcov kapských (Aspalathus linearis), kríkov, ktorých listy aj vetvičky prechádzajú fermentáciou a získavajú tým krásnu mahagónovú farbu aj sladkú chuť.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vriacou vodou v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 4 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.1 g |
z toho cukry: | 0.1 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VANILKOVÁ JAHODA - zelený čaj

ALADIN - zmes
