

EGREŠ S DOTYKOM KIWI - ovocný čaj
Zloženie
27%, Kiwi 4%, Kandizovaný ananás, Granulovaný citrón, Citrónová kôra, Čierne ríbezle, Kúsky jablka, Aróma prírodná, Kyselina vinnáNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Egreš s dotykom kiwi dáva po zaliatí horúcou vodou nálev svetle žltooranžovej farby. Vonia skutočne po egrešoch, chuť vás zaujme svojou ovocnou komplexnosťou, nájdete v nej sladké aj kyselkavé tóny. Tento čaj je perfektný horúci, výborne chutí tiež ako ice tea.
Pôvod čaju
Ingrediencie, z ktorých sme čaj Egreš s dotykom kiwi namiešali, by sme na jednom mieste nenazbierali. Preto radi využívame služieb popredného európskeho dodávateľa, ktorý nielen, že nám všetky zložky nachystá, ale predovšetkým sa postará o ich špičkovú kvalitu. Na tom, ako, kedy a kde bolo ovocie zberané, akým postupom spracované a ako skladované, totiž mimoriadne záleží.
Napríklad taký ananás v našich zemepisných šírkach inde ako v skleníku nenájdete. Zato v trópoch je ako doma. Medzi najvýznamnejších vývozcov jeho plodov, ananásov, patrí Thajsko, Čína, Filipíny alebo napríklad Kostarika a Kuba. Ananás (Ananas comosus) je bylina z čeľade broméliovitých, ktorá dorastá do výšky maximálne 150 cm. Charakterizuje ju prízemné ružice dlhých, často pílovitých listov. Vznik plodu je skutočne zaujímavý - zo stredu ružice vyrastie stonka nesúca šištice kvetov, ktoré sa premenia v niekoľko stoviek bobúľ, ktoré k sebe zrastú. Výsledkom je plodstvo vážiace 0,5 až 3,5 kg. Pod šupkou ukrýva šťavnatú dužinu. Ananásy sa používajú k priamej konzumácii, ale možno ich kandizovať, mraziť, sušiť, lisovať alebo kvasiť. Vďaka obsahu bromelínu, enzýmu podporujúceho trávenie, sa uplatňujú aj vo farmakológii.
Na rozdiel od ananásov, egreše sú pre Európanov úplne bežným záhradným ovocím. Vyrastajú na asi meter vysokých kríkoch ríbezle egrešovej (Ribes uva-crispa), ktoré plodia bobule so sladkým a veľmi šťavnatým obsahom. Okrem toho, že je egreš bohatý na draslík, kremík, horčík, fosfor a vápnik, nachádza sa v ňom aj dostatok vitamínu C. Zvyčajne je egreš konzumovaný čerstvý, možno z neho však vyrobiť výborný kompót, džem alebo čatní.
Stromček aktinídie lahodnej (Actinidia deliciosa), popínavej dreviny pôvodom z Číny, je mimoriadne plodný. V dobrej sezóne môže dať až 200 kg plodov. Hovorí sa im kiwi, sú oválne, majú hnedú, srstnatú šupku a zelenú dužinu s mnohými čiernymi semienkami. Kiwi je neuveriteľne bohaté na vitamín C, vitamín E a draslík. Pre čo najvyšší úžitok je vhodné servírovať ho surové, pokojne aj so šupkou. Spracováva sa do kompótov, džúsov, dezertov, zmrzliny. Skvele chutí sušené.
Vynechať by sme nemali ani zmienku o jablkách, najbežnejšom európskom ovocí. Jablká obsahujú vitamín C a veľké množstvo antioxidantov, navyše sú veľmi obľúbené a ľahko dostupné. Stromy jabloní (Malus) sa prirodzene vyskytujú v miernom pásme severnej pologule, dorastajú do 15 metrov a plodia dužinaté malvice s niekoľkými semenami. Jablká sú samozrejme najchutnejšie čerstvé, tradične sa však zároveň sušia, lisujú na mušt alebo destilujú.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 ⁰C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.















Energetická hodnota: | 21 kJ / 5 kcal |
Tuky: | < 0,5 g |
z toho nasytených : | < 0,1 g |
Sacharidy: | 1,3 g |
z toho cukry: | 1,1 g |
Bielkoviny: | < 0,5 g |
Soľ: | < 0,01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŠŤAVNATÁ GUAVA - ovocný čaj

VANILKOVÁ SLIVKA - ovocný čaj

DETSKÝ SEN PRÍRODNÝ - ovocný čaj
Prezerali ste
