GOJI-MALINA - ovocný čaj
Hľadáte elixír mladosti a krásy? Vyskúšajte náš čaj - omamujúca kombinácia antioxidačných, regeneračných a liečivých vlastností zmesi čučoriedok, hrušky, rakytníka, čiernej jarabiny, ananásu, papáje a brusníc je obohatená o zázračnej čaro kivi a goji.
Zloženie
Kúsky hrušiek 62%, Kiwi (Kiwi, trstinový cukor, kyselina citronová), Rakytník, Aronie bobule, Goji 5%, Aróma prírodná, Ananás (ananás, cukor, kyselina citronová), Papája (papája, cukor), Maliny 2%, Čučoriedky (čučoriedky, cukor), Kyselina vinná, BrusniceNálev a chuť čaju
Vitamínová bomba Goji-malina dáva červený nálev s výraznou ovocnou arómou. Chuť je svieža, príjemne zvieravá. Veľmi ľahko v nej rozpoznáte sladkú hrušku, aromatickú malinu aj kyselkavé kivi. Podľa našich skúseností nie je potrebné tento sypaný čaj už ničím dochucovať.
Goji-malina sa uplatní v horúcom stave, ale nezabúdajte na ňu ani v lete. Naplňte vysoký pohár z 2/3 kockami ľadu a nalejte na ne teplý čaj. Získate osviežujúci a mimoriadne zdravý nápoj!
Pôvod čaju
Keby sme mali pre každú ingredienciu v tomto čaji jazdiť na miesto, kde vyrástla, nemali by sme čas na nič iné. A ten my potrebujeme, pretože vám hodláme pripravovať ďalšie a ďalšie čajové zmesi. Pre suroviny, z ktorých ich miešame, cestujeme zvyčajne k niekoľkým málo európskym dodávateľom. Pretože sú držiteľmi radu certifikátov a našimi dlhoročnými partnermi, môžeme sa spoľahnúť na vždy najvyššiu kvalitu ovocia, zeleniny a korenia, ktoré od nich nakupujeme. Pochádzajú z organického poľnohospodárstva, takže neobsahujú žiadne zdraviu škodlivé látky. Navyše sú konzervované nadmieru šetrnou metódou lyofilizácie. Uchovávajú až 90 percent vitamínov a nemenia žiadnym spôsobom senzorické vlastnosti.
Bobule goji, hlavná zložka tohto sypaného čaju, pochádzajú z kríka s drobnými listami a nenápadnými kvetmi.
Kustovnica čínska (Lycium chinense) rastie predovšetkým v himalájskom podhorí. Jej plody, ktoré sa uplatňujú v tradičnej čínskej medicíne, slúžili v starovekej Číne dokonca ako platidlo. Tvarom aj farbou sa podobajú našim šípkam. Merajú približne 1-3 centimetre, dozrievajú dvakrát ročne a pre potreby sypaných čajov sú sušené.
Chuť je sladšia ako šípová, ale kyslejšia ako napríklad hrozienka. Možno v nej vystopovať ľahkú trpkosť.
Bobule rakytníka pochádzajú z rovnomennej opadavej dreviny, ktorá je doma v Číne, Mongolsku, Nepále a Indii. Žltooranžové plody, 5-10 mm dlhé bobule, chutia sladkokyslo až nahorklo. Rakytník rešetliakový je tŕnitý, až šesťmetrový ker, vyžadujúci slnečné stanovište. Jeho bobule majú už tisíce rokov svoje stále miesto v tibetskej tradičnej medicíne, v Rusku sú nazývané "sibírskym zázrakom" alebo "citrónovník severu".
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 8-10 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
Energetická hodnota: | 11 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.7 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
3. 1.
26. 8.
12. 7.
22. 4.
18. 4.