

ENERGICKÉ MANGO - čierny čaj
Čierny a toľko farebný s ovocím a plný energie. Čajová zmes postavená na výbornom cejlónskom čaji a atraktívnom mangu zaujme na prvé privoňanie. Bezpečne v nej spoznáte príjemnú trpkosť čierneho čaju a lahodnú sviežosť šťavnatého ovocia. Rovnako nádherný je aj prvý dúšok. A druhý... aj všetky ďalšie. Energické mango vám dodá ako elán, tak radosť z každého dňa.
Zloženie
Čierny čaj Ceylon OP 1, Aróma prírodná, Kandizované mango, Kvety slnečnice, Okvetné lístky ruže,Nálev a chuť čaju
Čierny čaj Energické mango dáva tmavo hnedý až jantárový nálev veľmi príjemnej, ovocnej vône. V chuti sa zreteľne prejavuje typická trpkosť čierneho cejlonského čaju kombinovaná s ľahkosťou a sladkou sviežosťou manga a maracuje (mučenky). Tento čaj vám bude chutiť ako v horúcej, tak ľadové verzii.
Pôvod čaju
Prečo sme tento sypaný čaj pomenovali Energické mango, zistíte, akonáhle si vychutnáte prvú šálku. Vďaka čiernemu cejlonskému čaju sa vám vleje do žíl elán a do tvárí nach. Rozprúdi krv, zbystrí zmysly, pomôže so sústredením. Vaše pracovné, športové a všetky ďalšie výkony naberú rýchlosť priamo raketovú. Pretože klasický, kvalitný a na svete toľko obľúbený čaj z Cejlónu prekoná máločo.
Keby sme sa chceli vydať po jeho stopách, zaviedli by nás kroky na plantáže pokrývajúce kopce a kopčeky veľkej časti Srí Lanky. Čajovníky k ostrovu v juhovýchodnej Ázii skrátka patria. A to už od polovice 19. storočia, kedy nahradili plesňou zdecimované kávovníky. Pravý cejlónsky čaj si získal stále miesto aj na anglickom kráľovskom dvore.
Čajovníkové plantáže obhospodarujú na Srí Lanke celé rodiny. Robia tak desiatky rokov a odovzdávajú si znalosti a skúsenosti z generácie na generáciu. Aj preto je tamojší čaj špičkovej kvality a celosvetový dopyt prevyšuje ponuku. Lístky čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) zbierajú robotníci (častejšie robotnice) prevažne ručne. Čaj je následne potrebné nechať zvädnúť, potom je valcovaný a zvinovaný. Narušenie bunkových štruktúr listov v ňom spustí prirodzený proces oxidácie, ktorý za prísneho dohľadu pokračuje niekoľko hodín až dní. Sleduje sa teplota, vlhkosť, farba a vôňa čaju. Akonáhle odborníci spozorujú,, že je fermentácia u konca a čaj má ideálne vlastnosti, putuje do sušiarní. Nato sa ešte triedi, balí a konečne exportuje.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VOŇAVÁ ZÁHRADA - čierny čaj

ŠPANIELSKA MANDARÍNKA - čierny čaj
