

ŠPANIELSKA MANDARÍNKA - čierny čaj
Ako vyzerá deň čajomilca? Ráno čaj, popoludní čaj, večer čaj. A medzitým? Čaj! Siahnite po dobrom čaji, kedykoľvek budete mať chuť. Odporúčame vyskúšať Španielsku mandarínku. Jej základom je čierna klasika z Cejlónu. K nej sme pridali pomarančovú kôru, kandizované ovocie a okvetné lístky ruží. Výsledok? Mimoriadna lahoda, ktorú môžete piť po celý deň.
Zloženie
Čierny čaj Ceylon OP 1 78%, Kandizovaná papája 8%, Aróma, Citrónová kôra, Kvety slnečnice, Okvetné lístky ruže, Kandizovaná mandarínka, Pomarančová kôraNálev a chuť čaju
Krásny, tmavo jantárový nálev a bohatá ovocná aróma - taká je Španielska mandarínka. V chuti spoznáte silný čierny čaj s jeho typickou trpkosťou. Je vyladený sladkým ovocím a korunovaný kvetmi ruží. Vďaka tomu pôsobí tento aromatizovaný sypaný čaj osviežujúcim dojmom.
Nevzdávajte sa pitia čierneho čaju ani v lete! Vyskúšajte Španielsku mandarínku ako ice tea. Jej osviežujúce a povzbudzujúce účinky určite oceníte.
Pôvod čaju
Čierny čaj patrí k Cejlónu (Srí Lanka) od polovice 19. storočia. Vtedy na ostrove nahradil kávu, ktorú vyhubila epidémia hrdze. Čajovníky (Camellia sinensis) sa pestujú od nížin po hornaté úbočia. Plantáže sa rozkladajú na 180 tisícoch hektároch a ich produkcia radí krajinu k významným svetovým hráčom na trhoch s čajom. Na Cejlóne sa čaj pestuje v šiestich hlavných oblastiach - Galle, Ratnapura, Kandy, Nuwara Eliya, Dimbulla a Uva. Úroda môže vďaka priaznivým klimatickým podmienkam prebiehať trikrát ročne. Starajú sa o ňu ženy, ktoré čajové lístky ručne šklbú a vkladajú do veľkých košov. Tie sa prevážajú do tovární, kde zvädnú, oxidujú, prevzdušňujú sa a lámu. Celolistový čaj sa na Cejlóne takmer nevyrába.
Španielska mandarínka je obohatená aj o pomarančovú kôru, kandizované ovocie a kvety ruží. Privážame ich od preverených dodávateľov z EÚ, ktorí sa za ich kvalitu zaručujú certifikátom kvality. Sme si tak istí, že suroviny neobsahujú zdraviu škodlivé látky. Sú konzervované lyofilizáciou, čo je náročný proces sušenia mrazom. Vďaka nemu si uchovávajú všetky dôležité senzorické vlastnosti a po zaliatí horúcou vodou majú chuť, vôňu aj vhľad čerstvosti.
Použitá aróma je čisto prírodná. Nosičom aromatických látok nie sú liehové syntetické látky, takže sa nemusíte báť podráždenia žalúdka alebo prekyslenia organizmu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 9 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
14. 9.
10. 3.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRUSNICOVO KAKTUSOVÝ - čierny čaj

EARL GREY LEMON - čierny čaj
