ŠPANIELSKA MANDARÍNKA - čierny čaj
Ako vyzerá deň čajomilca? Ráno čaj, popoludní čaj, večer čaj. A medzitým? Čaj! Siahnite po dobrom čaji, kedykoľvek budete mať chuť. Odporúčame vyskúšať Španielsku mandarínku. Jej základom je čierna klasika z Cejlónu. K nej sme pridali pomarančovú kôru, kandizované ovocie a okvetné lístky ruží. Výsledok? Mimoriadna lahoda, ktorú môžete piť po celý deň.
Zloženie
Čierny čaj Ceylon OP 1 78%, Kandizovaná papája 8%, Aróma, Citrónová kôra, Kvety slnečnice, Okvetné lístky ruže, Kandizovaná mandarínka, Pomarančová kôraNálev a chuť čaju
Krásny, tmavo jantárový nálev a bohatá ovocná aróma - taká je Španielska mandarínka. V chuti spoznáte silný čierny čaj s jeho typickou trpkosťou. Je vyladený sladkým ovocím a korunovaný kvetmi ruží. Vďaka tomu pôsobí tento aromatizovaný sypaný čaj osviežujúcim dojmom.
Nevzdávajte sa pitia čierneho čaju ani v lete! Vyskúšajte Španielsku mandarínku ako ice tea. Jej osviežujúce a povzbudzujúce účinky určite oceníte.
Pôvod čaju
Čierny čaj patrí k Cejlónu (Srí Lanka) od polovice 19. storočia. Vtedy na ostrove nahradil kávu, ktorú vyhubila epidémia hrdze. Čajovníky (Camellia sinensis) sa pestujú od nížin po hornaté úbočia. Plantáže sa rozkladajú na 180 tisícoch hektároch a ich produkcia radí krajinu k významným svetovým hráčom na trhoch s čajom. Na Cejlóne sa čaj pestuje v šiestich hlavných oblastiach - Galle, Ratnapura, Kandy, Nuwara Eliya, Dimbulla a Uva. Úroda môže vďaka priaznivým klimatickým podmienkam prebiehať trikrát ročne. Starajú sa o ňu ženy, ktoré čajové lístky ručne šklbú a vkladajú do veľkých košov. Tie sa prevážajú do tovární, kde zvädnú, oxidujú, prevzdušňujú sa a lámu. Celolistový čaj sa na Cejlóne takmer nevyrába.
Španielska mandarínka je obohatená aj o pomarančovú kôru, kandizované ovocie a kvety ruží. Privážame ich od preverených dodávateľov z EÚ, ktorí sa za ich kvalitu zaručujú certifikátom kvality. Sme si tak istí, že suroviny neobsahujú zdraviu škodlivé látky. Sú konzervované lyofilizáciou, čo je náročný proces sušenia mrazom. Vďaka nemu si uchovávajú všetky dôležité senzorické vlastnosti a po zaliatí horúcou vodou majú chuť, vôňu aj vhľad čerstvosti.
Použitá aróma je čisto prírodná. Nosičom aromatických látok nie sú liehové syntetické látky, takže sa nemusíte báť podráždenia žalúdka alebo prekyslenia organizmu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 3-5 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
Energetická hodnota: | 9 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
14. 9.
10. 3.