

FORMOSA OOLONG FANCY
Jeden z najdrahších a najvzácnejších čajov v celej svojej kráse! Keď v roku 1590 objavili nádherný ostrov Taiwan námorníci, zvolali: Formosa! Deväťdesiat míľ od pobrežia Číny zbadali zelenú oázu zahalenú do hmly. Nadšenie z tej nádhery zdieľajú prostredníctvom unikátnych čajov ľudia na celom svete. Taiwanské Oolongy sú skrátka Formosa.
Zloženie
FORMOSA OOLONG FANCY 100%Nálev a chuť čaju
Prvotriedna kvalita čaju Oolong je zárukou skvostného chuťového zážitku. Objavíte v ňom neuveriteľnú nasládlosť, silne muškátové tóny a ľahký orieškový až pikantný podtext. Tento nápadný a provokatívny čaj je ideálny pre prípravu viacerýc nálevov. Ich zlatá farba a priezračnosť vám učaruje.
Polofermentované čaju sa dobre hodia aj k príprave ice tea. Sú osviežujúce samy o sebe, s kockami ľadu sa ich účinky ešte znásobia.
Pôvod čaju
Označenie slovom Formosa signalizuje, že ide o vysoko kvalitný čaj "z nádherného ostrova". Polofermentovaný taiwanský Oolong skutočne patrí k špičke vo svojej kategórii. Do krajiny boli čajovníky čínske (Camellia sinensis) privezené z Číny. Najstaršie čajové plantáže na Taiwane pochádzajú z 19. storočia. Dnes je ostrov siedmym najväčším výrobcom čaju na svete s produkciou 20 tisíc ton ročne. Jeho veľkou špecialitou je práve polofermentovaný alebo tiež modrozelený čaj Oolong.
Pre región Nantou, ktorý sa rozkladá v kopcovitej krajine, je typické pestovanie dvoch unikátnych Oolong - Fancy a Finest. Obaja sú dielom mnohoročného kríženia čajovníkových kríkov, ktoré po tri generácie trpezlivo vykonávali tamojší farmári. Výsledkom sú skutočné lahôdky. My vám privážame Fancy so širším spektrom chutí, pomerne vysokou orechovosťou a lahodnou nasládlosťou. Tento veľmi ľahký čaj môžete popíjať kedykoľvek počas dňa.
Čajové lístky pre výrobu Formosa Oolong Fancy sa zberajú až šesťkrát ročne. Spracovať sa musia okamžite po natrhaní. Po prevoze na farmu sa nechávajú zvädnúť vo veľkej miestnosti s teplotou 25-28 stupňov celzia. Lístky tak uvoľnia isté množstvo vody a zmení sa ich vôňa. Po zavädnutí sú strojovo natriasané, čím sa porušia ich bunkové štruktúry a zahája fermentačné procesy. Spravidla trvajú 3 hodiny a v okamihu, keď je dosiahnutý želaný stupňa fermentácie, sú vysokou teplotou zničené enzýmy, ktoré ju umožňujú - taiwanské Oolongy sa nahrejú na veľkých panviciach. Čaj je následne roloaný, sušený a tvarovaný.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 80-90 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

OOLONG TIE GUAN YIN, Železná bohyňa milosrdenstva

FORMOSA OOLONG SUPERIOR
