

Gruzínsky červený čaj Daisi
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Keď zalejete Gruzínsky červený čaj Daisi horúcou vodou, rozprestrie sa okolo vás zmes tónov kakaa, medu, jemných korenených dotykov a citrónu. Po ochutnaní zistíte, že nálev má ľahkú, jemnú a delikátne hodvábnu textúru. Vyváženosť chuti, s prevažujúcou sladovosťou, zanecháva v ústach medový a guľatý pocit. Nálev má krásnu, mahagónovú farbu.
Pôvod čaju
Aj napriek tomu, že je gruzínsky čaj často prehliadaný, patrí Gruzínsko medzi jedno z najvhodnejších miest, na ktorých je možné pestovať vysoko kvalitný organický čaj. Krajina sa za posledné tri desaťročia z takmer neznámeho výrobcu čaju etablovala medzi producentmi čajov vyhľadávaných a dopytovaných. Hoci bol gruzínsky čaj za sovietskej éry vyrábaný vo veľkom, patril k nekvalitným a menej žiadaným. Dnes je zrejmé, že má obrovský potenciál.
Keď je gruzínsky čaj vyrobený remeselne, má komplexnú, jedinečnú, mierne sladkastú chuť. Práve v čaji Daisi ju môžete spoznať už v prvom dúšku. Je potrebné dodať, že Daisi je vyrobený podľa nami upravenej technológie a nejde o Pu Erh.
Zaujíma vás, odkiaľ Daisi pochádza? Predstavte si región s chladnými zimami, ktoré prirodzene eliminujú škodcov a choroby a umožňujú čajovým kríkom prosperovať organicky. Región, v ktorom nie sú čajové kríky ošetrované škodlivými chemikáliami, pretože ich prácu urobia mráz a sneh. Zimy navyše pomáhajú čajovým kríkom odpočívať a naberať silu. Vďaka tomu získavajú ich listy prirodzene sladkú chuť, zreteľnú najviac na jar.
Guria je malá, ale fascinujúca oblasť bohatá na minerálne vody, historické pamiatky a tradičné drevené domy Oda, ktoré pripomínajú jej dlhú históriu. Stavanie Oda, s dlhými drevenými balkónmi, poskytujú idylické miesto pre relaxáciu. Napríklad so šálkou Daisi. Len si to predstavte: zatiaľ čo slnko pomaly klesá za horizont, vychutnávate si každý dúšok a cítite sa slobodne, uvoľnene, radostne. Taký je červený čaj Daisi.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Červený čaj zalejte vodou s teplotou 95 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 4 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

EARL GREY - čierny čaj

ASSAM HATIMARA CTC BOP - čierny čaj
