

GUANGXI GREEN SNAIL - zelený čaj
Zdržanlivá elegancia, výberová kvalita. V zelenom čaji z čínskej provincie Gunagxi nájdete nenápadného a pritom mimoriadne delikátneho druha. Každá chvíľa, ktorú spolu prežijete, bude naplnená krásou rozvíjajúcich sa slimáčich ulít, vôňou čerstvých čajových lístkov a chuťou ovocia i sviežeho povetria. Nechajte slimačie ulity, aby vám ukázali, čo vedia.
Zloženie
Zelený čaj China Guangxi 100%Nálev a chuť čaju
Zelený čaj Guangxi Green Snail dáva po zaliatí horúcou vodou nálev svetlo žltej farby. Vonia jemne a sviežo, chuť je plná, ovocno sladkastá, len decentne zvieravá.
Pôvod čaju
V hornatom teréne na juhu Číny vznikla asi 200 rokov pred naším letopočtom prefektúra, ktorú od samého začiatku sprevádzali najrôznejšie mocenské boje a bitky. Jej pôvodné obyvateľov označuje literatúra ako Paj-Jüe. K Číne bola pripojená za vlády cisára Čchin Š'-chuang-ti a dostala meno Kuang-si, teda "Západná rozšírenie".
Provinciou sa stala za dynastie Jüan a štatút autonómnej oblasti získala v roku 1958. Veľkú časť územia pokrývajú lesy, podnebie sa vyznačuje teplými dňami s vysokou vzdušnou vlhkosťou, často ho ovplyvňujú monzúny. Priemerná ročná teplota je udávaná v rozmedzí 17-23 ⁰C. Najvyšším vrcholom Guangxi je Kitten Mountain (Mačací hora) s 2 141 metrom nadmorskej výšky.
Je potrebné spomenúť, že Guangxi nie je vo svete čajov tak známa ako napríklad Yunnan alebo Hunan. To ale neznamená, že by sme v jej produkcii nenašli čaje prvotriednej kvality a jedinečných chuťových vlastností. Dokladom je práve Green Snail, zelený čaj pestovaný vo vysoko položených záhradách.
Čaj, ktorého vzhľad pripomína zelené slimačie ulity, je vyrábaný z jemných lístkov zbieraných ručne. Na plantáže čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) vyrážajú ženy a dievčatá skoro ráno, aby úrodu neznehodnotila rosa. Lístky ponechávajú pestovatelia zavädnúť, a aby zabránili prirodzenej oxidácii enzýmov, vystavia ich krátkemu pôsobeniu vysokej teploty. Ďalším krokom je zvinovanie do tvarov slimákov ulít, sušenie, triedenie a balenie.
Čínske zelené čaje vynikajú veľmi starostlivým spracovaním. Postupy a recepty si odovzdávajú celé rodiny niekoľko sto rokov. Rovnako ako rituály ich prípravy a konzumácie. Čaj Guangxi Green Snail sa výborne hodí pre ceremónii Gong Fu Cha. Možno z neho totiž pripraviť až 3 nálevy, ktoré sa od seba vždy líšia vôňou i chuťou.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Guangxi Green Snail nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
2. Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C.
3. Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
4. Čaj je možné nechať 3x lúhovať.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

OOLONG TIE GUAN YIN, Železná bohyňa milosrdenstva

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zelený čaj
