Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Účinky kukichy
Nasypali ste kukichu do sitka a niečo Vám tam chýba? Kde sú lístky, kde sú kvety alebo aspoň sušené plody? Veď to vyzerá len ako nasekané stonky. A tak to ale má byť.
Zoznámte sa, prosím, s vetvičkovým čajom:
-
detoxikuje organizmus a posilňuje imunitu,
-
pôsobí proti stresu a pocitom úzkosti,
-
bojuje proti infekciám dutiny ústnej,
-
uľahčuje redukciu hmotnosti,
-
posilňuje kosti,
-
upravuje hladinu glukózy v krvi,
-
čistí a vyživuje pleť,
-
odporúča sa ako súčásť prevencie nástupu rakoviny a srdcových ťažkostí,
-
podporuje kognitívne funkcie, hlavne pamäť a sústredenie.
Kukicha, čiže čaj roľníkov, je typická japonská špecialita. Obsahuje sušené nasekané kúsky stoniek a vetvičiek z čajovníka čínskeho. Jedná sa teda o rovnaký rastlinný pôvod ako majú klasické čaje. Fermentácia prebieha na úrovni zeleného čaju, ale výsledná chuť je viac oriešková a kvetinová. Asi najstaršie zmienky o vetvičkovom čaji pochádzajú z oblasti Uji neďaleko známejšieho mesta Kyoto. Pôvodne sa jednalo o “zbytkový” čaj dedinčanov potom, čo sa zozbierané čajové lístky predali. Postupne sa však príprava kukichy vyšperkovala a dnes sa jedná o lahôdkovú záležitosť. V Japonsku ešte občas môžete naraziť na stigma menejcennosti týkajúcej sa tohto čaju, ale západná časť sveta už má vďaka ohromným benefitom pre naše zdravie v konzumácii jasno.
Nálev má sviežu zelenú farbu a príjemnú vôňu. Obsah kofeinu nie je príliš vysoký, preto si kukichu môžu dopriať aj tehotné a dojčiace ženy či deti.