

JAPAN KUKICHA - zelený čaj
Pod rákosovými sieťami, na úpätí stále aktívnej sopky, na ostrove sa subtropickou klímou. Tak rastú čajovníky, ktoré dali vzniknúť netradičnému, mimoriadne chutnému a zdravému, čaju. Kukicha, to nie sú klasické čajové lístky, ale stonky, steblá a vetvičky. Aj keď to pôvodne nikto nečakal, dávajú znamenitý svieži nálev kombinujúci krémovú sladkosť, ľahkú orechovosť a príjemnú horkosť.
Zloženie
Zelený čaj Japan Kukicha 100%Nálev a chuť čaju
Kukicha pôsobí veľmi sviežo a pritom sladko a trpko. Po zaliatí má čaj jasne zelenú farbu. Aróma je mierne trávová, čerstvá. V chuti sa mieša podmanivá sladkosť, niekto pozoruje orechové alebo sezamové tóny, prebleskujú aj stopy kvetín. Záver je ľahko zvieravý.
Pretože Kukicha obsahuje veľmi malé množstvo teínu, môžeme ju odporučiť na vylepšenie pitného režimu už predškolských detí, výborne sa hodí aj pre tehotné a dojčiace ženy aj ľudí v rekonvalescencii.
Vyskúšajte tento čaj aj ako ice tea. Stačí naplniť pohár do 2/3 kockami ľadu a zaliať ho teplým nápojom. Dostanete veľmi osviežujúci a lahodný mok.
Pôvod čaju
Cesta k čaju Kukicha bola tak povediac dielom náhody. Za jeho objavom stoja údajne japonskí pestovatelia čajovníkov, ktorí po zbere odviezli všetky spracované čajové lístky na trh. Doma im tak zostali len do tej doby neopotrebiteľné vetvičky a stonky. Niekoho napadlo, uvariť si čaj z nich. Výsledok milo prekvapil - delikátna sladká chuť s príjemnou trpkou notou si rýchlo získala svojich konzumentov a čaj Kukicha sa zaradil medzi japonské poklady.
Táto zelená Kukicha pochádza z japonského regiónu Kagoshima (ostrov Kjúšú), kde sa čajové záhrady sústreďujú najmä na úpätí sopky Sakurajima. Podnebie je tam mierne, subtropické, často sa prirovnáva k talianskému Neapolu. Kríky čajovníkov čínskych rastú v tieni rákosových sietí, takže si zachovávajú veľmi sviežu zelenú farbu a zostáva v nich veľa zdraviu prospešných látok. Čajovníky sa zberajú väčšinou ručne, na moderných farmách už ale aj strojovo. Stonky a steblá sú rovnako ako čajové lístky oparené horúcou parou. Tak dôjde k zastaveniu fermentácie. Vďaka tomu má Kukicha charakteristickú vôňu a chuť. Následne sa suší a triedi.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Kukichu nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Kukichu zalejte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba lúhovania 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Kukichu je možné nechať 4x lúhovať.

























15. 4.
22. 10.
20. 3.
5. 12.
25. 11.
18. 9.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

Japan Sencha Makato - zelený čaj
