

PI LO CHUN - zelený čaj
Pokojné raňajky na záhrade, popoludňajšie stretnutie s priateľmi ... to sú príležitosti ako stvorené na dlhé vychutnávanie najlepších zelených čajov. Preto by vám doma rozhodne nemal chýbať Pi Lo Chun - magický nápoj jemne sladkej chuti a kvetinovej aróme. Rastie medzi slivkami a broskyňami a zberá sa iba jeden deň v roku. Výnimočnosť sama!
Zloženie
Zelený čaj China PI LO CHUN 100%Nálev a chuť čaju
Otvorte vrecko a ovanie vás čistota, trávnatosť a prirodzenosť. Nasypete malé špirálky do kanvičky (pre vizuálny efekt doporučujeme sklenenú), zalejete horúcou vodou a do nosa vám vystúpi kvetinová aróma so stopou po ovocí. Ochutnáte a na poschodí sa rozvinie sladká, ľahká chuť broskýň, sliviek, marhúľ ... Pi Lo Chun je trpký zanedbateľne, ale keď ho skúmate, štipku jeho trpkosti iste oceníte. Dodáva čaju sviežosť a chuť na ďalší dúšok.
Pôvod čaju
Ideálne podmienky má Pi Lo Chun v pohorí Dongting čínskej provincie Jiangsu. Vďaka blízkemu jazeru Tai-hu je pre oblasť typická vysoká vzdušná vlhkosť, čo kríkom čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) veľmi vyhovuje. Čajové záhrady sú špeciálne premyslené a starostlivosti o ne je venovaná obrovská pozornosť. Je známe, že čajové lístky veľmi dobre absorbujú okolité vône (čo je tiež dôvod, prečo ľudia zberajúci čaj nesmú používať parfumy ani fajčiť) a práve to využívajú farmári pri pestovaní Pi Lo Chun. Medzi čajové kríky vysádzajú ovocné stromy (broskyne, slivky a marhule), ktorých aróma čaj pohlcuje a ukladá vo svojich lístkoch.
Tiež zber je absolútne unikátny. Môže prebehnúť len jeden deň v roku, kedy dosiahnu lístky maximálnu kvalitu. Väčšinou sa tak stáva medzi polkou marca a polkou apríla, vždy v období okolo jarnej rovnodennosti. Ručný zber musí byť starostlivý a zároveň šetrný - trhajú sa len tri centimetre dlhé špičky lístkov, ktoré sú najviac aromatické. Ešte ten deň sú ručne zvinované do tvaru pripomínajúceho slimačiu ulitu. Potom sa sušia a triedia. Na jeden kilogram čaju je potrebných 14-15 tisíc čajových výhonkov. Pi Lo Chun sa vyrába aj v provinciách Zhejiang a Sichuan, ale ten z pohoria Dongting je považovaný za najlepší. Na trhu sa vyskytuje tiež pod názvami Bi Lou Hong Cha Green, Green Snail Spring, Xia Sha Ren Xiang, Bilouchun alebo Pi-luo-čchun.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- PILO CHUN nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- PILO CHUN zalejte vodou s teplotou 75-80 ° C.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte. PILO CHUN je možné nechať 3x lúhovať.

























10. 5.
8. 1.
25. 3.
3. 11.
15. 4.
1. 10.
21. 11.
21. 11.
19. 10.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zelený čaj
