

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj
Robustné dlhé listy, jemná aróma, vysoký podiel antioxidantov - to je Bancha, zelený čaj, ktorý Japonci podávajú najčastejšie k jedlu. Môžete ho piť každý deň, neobsahuje totiž veľa teínu, jeho chuť je príjemná a účinky upokojujúce. Nikdy sa neomrzí. Spoznať Banchu je skrátka základ pre každého čajomilca.
Zloženie
Zelený čaj Japan Bancha 100%Nálev a chuť čaju
Nálev Bancha je svetlo zelenožltý, chuť je výrazná, trávnatá a sladkastá, ale napriek tomu jemná a kompaktná. Často sa v nej rozvíjajú tóny morských rias. Aróma zodpovedá chuti - je milo trávová a svieža, jemne sladká, okrúhla.
Pôvod čaju
Bancha je radená k základnej triede japonských zelených čajov. Zberá sa najčastejšie v oblasti Kagoshima, pod stále aktívnou sopkou Sakurajima. Čajovníky čínske (Camellia sinensis) tam rastú v dlhých radoch zatienené špeciálnymi sieťami, ktorým sa hovorí Kabus. Ku kríkom sa tak dostane len asi polovica slnečného žiarenia a preto produkujú lístky s veľmi zvláštnou vôňou. Tienenie simuluje prirodzené podmienky rastu divokých čajovníkov.
Drobnou zaujímavosťou je, že latinský názov čajovníka, hoci sa o ňom dlho viedli spory, pochádza z Čiech. Kamel je totiž meno jezuitského misionára Josepha Georga Kamela, brnenského rodáka, ktorý v 17. storočí vytváral na Filipínach herbár tamojších rastlín. Všetky, ktoré opísal, nesú skratku Kamel a odtiaľ sa dostali až do názvoslovia Čajovníka - Camellia. Čajovníky sú vždy zelené kríky, v prírode dorastajúce päť až pätnásť metrov. Na účely zberu čajových lístkov sú na plantážach udržiavané vo výške okolo jedného metra. Pestujú sa zo semien alebo odrezkov, zber môže prvýkrát prebehnúť až po troch rokoch od vysadenia. Po dobu tridsiatich až sto rokov sú potom čajovníky pravidelne zberané a hoci sa dožívajú aj niekoľko sto rokov, ich listy už potom sú príliš tuhé a nekvalitné.
Zelený čaj Bancha nie je fermentovaný, to znamená, že po zbere sú lístky ponechané na zvädnutie, krátko obarené, zvinuté, sušené a triedené. Bancha pochádza z hlavnej úrody.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Banchu nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Banchu zalejte vodou s teplotou 70-80 °C.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Banchu je možné nechať 2x lúhovať.

























23. 9.
25. 9.
21. 5.
15. 4.
19. 12.
5. 12.
25. 10.
20. 7.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN BIO SENCHA - zelený čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
