

Japan Sencha Makato - zelený čaj
V Japonsku proste vedia, čo je dobré. Zdravé jedlo, láska k prírode, úctivosť a poriadok. Japonci majú mimoriadny vzťah k tradíciám, sú starostliví a veľmi zdvorilí. S rovnakou pokorou pristupujú už tisíce rokov k pestovaniu čaju. Preslávené japonské čajové záhrady dávajú svetu nezabudnuteľné vône a chute. Privážame ich, aby sme sa s vami o tú nádheru podelili. Nechajte sa zlákať...
Zloženie
Zelený čaj Japan Sencha Makato 100%Nálev a chuť čaju
Japan Sencha Makato je lahoda sama. Zelený čaj špičkovej kvality je hrou príjemnej trávovej chuti s kvetovou sladkosťou a silne trávovou príchuťou. Trpkosť je ľahká, nevtieravá. Nálev zanecháva pocit veľmi sviežej chuti so stopou voňavých kvetov. Nálev má zelenožltú farbu.
Zelený čaj sa výborne hodí na prípravu ice tea. Skúste vlažný čaj naliať do pohára zaplneného z 2/3 kockami ľadu. Získate lahodne osviežujúci nápoj.
Pôvod čaju
Čo napísať o čaji, ktorý sa nájde v každej japonskej domácnosti a jeho obľuba na celom svete stále vzrastá? Sencha je zelený poklad - zberá sa z kríkov čajovníka japonského Camellia sinensis, ktoré mimochodom z Krajiny vychádzajúceho slnka priviezol čínsky mních. Japonskí záhradníci a pestovatelia kríky vysadili na stráňach kopcov aj v údoliach. Podľa miesta rastu, nadmorskej výšky, úhrnu zrážok aj ročných teplôt sa jednotlivé čaje od seba odlišujú. Dôležitý je potom tiež spôsob zberu a spracovania čajových lístkov.
Japan Sencha Makato pochádza z regiónu Shizuoka, mimoriadne bohatého na krásnu prírodu aj historické a kultúrne dedičstvo. Na severe ho ohraničuje hora Fuji, na juhu Tichý oceán. Mierne podnebie je ideálne na pestovanie čaju s výnimočnými vlastnosťami. Preto je tiež jeho zberu a spracovaniu venovaná maximálna pozornosť. Zber je väčšinou čisto v réžii tamojších žien, ktoré skoro ráno vyrážajú na plantáže. Z čajovníkových kríkov zbierajú maximálne prvé dva lístky na každom výhonku, tie sú totiž najkvalitnejšie a najbohatšie na arómu a cenné látky. Najneskôr 10-20 hodín po zbere sa musia lístky rozprestrieť a nechať zvädnúť. Nasleduje špecialita čajov typu Sencha, a to krátke, asi dvadsaťsekundové naparenie. Takto je zastavená oxidácia a zelený čaj si uchováva nádhernú smaragdovou farbu a prirodzenú chuť aj vôňu. Ďalším krokom je zvinutie lístkov do jemných ihličiek, sušenie a vytriedenie podľa kvality.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























11. 10.
15. 4.
11. 12.
5. 12.
18. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

OOLONG TIE GUAN YIN, Železná bohyňa milosrdenstva
