

ICE TEA DRAČIE OSVIEŽENIE - ovocný čaj
Tento čaj sa usmieva, sotva otvorte vrecko. Prvá sekunda - kocháte sa pohľadom na krásne zrelé černice a malé guličky červených ríbezlí. Druhá sekunda - váš nos zaregistruje fantastickú vôňu lesného ovocia a nemôže sa jej nabažiť. Tretia sekunda - mozog jede na plné obrátky: Kde je najbližšia varná kanva a voľný hrnček ?! Dračí osvieženie skrátka nedáva priestor pochybnostiam.
Zloženie
Kúsky jablka, Hrozienka, Kúsky mrkvy, Červená repa, Kvet ibišteka, Aróma prírodná, Popcorn (kukurica, cukor, olej), Černice 2%, Červené ríbezleNálev a chuť čaju
Zlostne červený čaj so zlostnou morušovou vôňou a nemenej interesantnou chuťou. Dračie osvieženie je sladké aj kyslé, ovocné i zeleninové, perfektné horúce aj ľadové.
Pôvod čaju
Sypaný čaj Dračie osvieženie síce chutí predovšetkým černicami, uplatňujú sa v ňom ale zároveň aj jablká, hrozienka, mrkva, repa ... Jeho ovocie aj zelenina je nakrájané na veľké kúsky a sušené šetrne mrazom. Takzvaná lyofilizácia čiže vákuové vymrazovanie je založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkom tlaku a teplote. Jedinečná technológia sa využíva ako na konzerváciu potravín, tak napríklad vo farmaceutickom alebo biotechnologickom výskume či k záchrane starých kníh a dokumentov. Konzumenti našich čajov docenia lyofilizácii okamžite pri otvorení vrecka - prostým pohľadom rozlíši jednotlivé ingrediencie, ktoré konzerváciou nestrácajú takmer nič zo svojej farby, vône ani chuti.
Napriek tomu sa u niektorých surovín zastavme ...
Černice sú známe plody listnatého opadavého kry ostružina (Rubus). Obvykle dorastá niekoľkých metrov, jeho výhony sú pokryté tŕňmi, listy má stopkaté, rôznych tvarov a veľkostí, lysé alebo chlpaté. Černica kvitne bielo, ružovo alebo fialovo, a to od mája až do augusta. Odhaduje sa, že na svete existuje 300-2000 rôznych druhov ostružiny, v Českej republike možno nájsť asi stovku z nich.
Červené ríbezle - to sú drobné guľôčky mnohých farieb s kyselkavou chuťou. V čaji Dračie osvieženie natrafíte na plody ríbezlí červeného (Ribes rubrum), ktorý je s veľkou pravdepodobnosťou jednou z mnohých, na komerčné účely pestovaných odrôd.
Jablká, šťavnaté plody jablone, sú známe už z čias starých Rimanov. Je dokázané, že 300 rokov pr. N. L. ich dokonca rúbali. Na území dnešnej Slovenskej republiky sa jablone (Malus) dostali v 9. storočí. Veľký rozkvet zaznamenalo ich pestovanie počas vlády Karola IV. Dodnes sú jablká symbolom plodnosti.
Ibištek, presnejšie kvet ibišteka (Hibiscus sabdariffa), používajú k príprave tradičného čaju Karkade v Egypte. Rastline sa dobre darí v trópoch a subtrópoch, v našich zemepisných šírkach na ňu môžeme naraziť v záhradníctvach alebo botanických záhradách.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajovú lyžičku na 2 - 2,5 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 11 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.6 g |
z toho cukry: | 0.6 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

DETSKÝ SEN PRÍRODNÝ - ovocný čaj

GOJI-MALINA - ovocný čaj
