

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - zelený čaj
Hra slnka a tieňa. Milovníci japonských čajov vedia, že práve drobné rozdiely vo využívaní svetla a šera pri pestovaní čajovníkov dokážu zásadne ovplyvniť pôžitok z výsledného nápoja. Zelený organický čaj Kabusecha je toho žiarivým príkladom. Ak sa nemôžete rozhodnúť medzi Senchou a Gyokurom, potom pre Vás máme možné riešenie. Vyskúšajte kabusechu. Kombinuje tie najvýraznejšie vlastnosti z oboch a ľahko sa tak môže stať Vaším favoritom.
Zloženie
Zelený čaj JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO 100%Nálev a chuť čaju
Zlatým klincom prvého nálevu je takzvaná "piata chuť" - umami. U kabusechy si však budete plne užívať každú šálku.
Pôvod čaju
V prefektúre Kagoshima na ostrove Kjúšú nájdete v dosahu aktívnej sopky Sakurajima rozľahlé čajovníkové plantáže. Práve vďaka vulkánu je tamojšia pôda bohatá na minerálne látky a jej zloženie sa významne podieľa na ojedinelej chuti tu pestovaných čajov.
V skorších dobách bolo nutné stromy chrániť pred sopečným popolom, preto sa okolo nich naťahovali jemné siete či plachty. Zaprášené lístky sa totiž museli po zbere omývať a ich kvalita tým bola narušená. Čoskoro si však pestovatelia všimli, že zatienenie má veľký vplyv na spomalenie rastu púčikov. Tie tak majú dostatok času zosilniť svoju chuť aj farbu. Preto sa technika zastrešenia rozmohla a začala sa využívať cielene pre tento účel.
Užívanie sietí teda má kabusecha zhodné s Gyokurom. Na rozdiel od neho si však kabusecha pobudne v šere o dosť kratšie. Čajovníky sa zakryjú približne týždeň pred zberom púčikov. Zatienenie tiež nie je tak intenzívne. Plachty neprepúšťajú približne 50% denného svetla, zatiaľ čo u slamených striech použitých u Gyokura sa hovorí až o 90%. Výsledná kabusecha si uchováva čerstvosť Senchi a zároveň má sladký nádych Gyokura. Vďaka zamedzeniu priameho slnečného svitu potom listy získajú väčší obsah chlorofylu a tiež aminokyselín na čele s L-theaninom.
Nasleduje opatrné a pomerne zdĺhavé sušenie čaju pomocou odparovania tak, aby nedošlo k fermentácii. Výsledkom sú tmavo zelené a veľmi krehké lístky zmotané do tenkých ihličiek, ktoré sa neskôr nechajú dlhšiu dobu odpočívať. Získajú tým dostatočný čas, aby sa chute spojili a zjemnili. Potom už nič nestojí v ceste maximálnemu zážitku z tohto unikátneho čaju v znamení tieňa a sopky.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Kabusechu nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Kabusechu zalejte vodou s teplotou 70 °C. Zalievanie vodou o vyššej teplote môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba lúhovania 2 - 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Kabusechu je možné nechať 3x lúhovať.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ČÍNSKY DEKOR
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO - zelený čaj
