

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - zelený čaj
Hra slnka a tieňa. Čaje, ktoré boli niekoľko dní pred zberom tienené rohožami kabusé, aby vo svojich lístkoch akumulovali čo najviac sladkých a jemných maslových tónov. Milovníci japonských čajov vedia, že práve drobné rozdiely vo využívaní svetla a šera pri pestovaní čajovníkov dokážu zásadne ovplyvniť pôžitok z výsledného nápoja. Zelený čaj Japan Kabusecha Premium BIO je toho žiarivým príkladom.
Zloženie
Zelený čaj JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO 100%Nálev a chuť čaju
Keď zalejete Japan Kabusecha Premium BIO horúcou vodou, získate nápoj žltej až zlatožltej farby s harmonickou vôňou a mimoriadne elegantnou chuťou. Je príjemne sladkastá, ľahká, bez výraznej zvieravosti. Napriek tomu pôsobí sviežo. Pri dobrej príprave môžete docieliť vzácne tóny piatej chuti umami.
Pôvod čaju
Mount Kirishima je sopečné pohorie v prefektúre Kagoshima. Jeho najvyšší vrchol Karakunidake (1 700 mnm) znamená čosi ako „Kórea Peak“, pretože z neho za príhodných podmienok možno dohliadnuť až na Kórejský polostrov. Práve vďaka vulkánu je tamojšia pôda bohatá na minerálne látky a jej zloženie sa významne podieľa na ojedinelej chuti tu pestovaných čajov.
Japan Kabusecha Premium BIO vyrástol v kopcovitej krajine, vo vulkanickej pôde bohatej na minerálne látky, na plantážach často zahalených do hmly a obklopených divokou prírodou. Farmári sa o čajovníky čínske (Camellia sinensis) starali v režime organického poľnohospodárstva, nepoužívali teda priemyselne vyrábané hnojivá ani prípravky na ochranu kríkov pred škodcami. Označenie BIO si tento čaj rozhodne zaslúži.
V japonskom regióne Kagoshima zbierajú čaj štyrikrát ročne, pokiaľ to dovolia poveternostné podmienky. Kým k zberu dôjde, sú ale plantáže na najmenej 20 dní zatienené špeciálnymi sieťami kabusé. Listy vďaka tomu produkujú viac chlorofylu, ktorý sa v chuti čaju prejaví príjemnou sladkastosťou. Našklbané čajové lístky nechávajú robotníci niekoľko hodín zavädnúť na priamom slnku, potom ich opakovane a krátko naparujú. Tým zastavia oxidáciu enzýmov, ktorá by spôsobila hnednutie čaju a zmenu arómy aj chuti. Takto spracovaná úroda potom putuje do sušiarní, kde sa dlho a pri nízkych teplotách zbavuje prebytočnej vlhkosti. Nakoniec je potrebné čaj vytriediť a zabaliť.
Vláda prefektúry Kagoshima sa koncom minulého storočia výrazne podieľala na zlepšení kvality exportovaného čaju. Vďaka práci Tea Experiment Station a Tea Growes Association patria dnes čaje z Kagoshimy k skutočne exkluzívnym. Je však potrebné dodať, že väčšina japonských pestovateľov zeleného čaju je vo veku okolo 60 rokov a počet ľudí, ktorí by sa práci na čajových farmách chceli venovať, klesá. Dúfajme, že budúca generácia odkaz predkov prevezme a povedie čajové záhrady s rovnakým zápalom citom.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Kabusechu nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Kabusechu zalejte vodou s teplotou 70 °C. Zalievanie vodou s vyššou teplotou môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba lúhovania 2 - 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Kabusechu je možné nechať 3x lúhovať.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM 900 ml - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MATCHA JAPAN UGUISU BIO - zelený čaj

JAPAN SENCHA YABUKITA - zelený čaj
