Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

Kód: 1430
Hodnotenie: vynikajúci, 1 recenzia

Hornatý ostrov Kjúšú sa preslávil ako najaktívnejšou sopkou Japonska, horúcimi prameňmi a bohatou históriou, tak rozsiahlymi čajovými plantážami. Po celé stáročia dávajú svetu lístky dokonalej čistoty a skvostných vôní a chutí. Japan Gyokuro v BIO kvalite patrí k tým najvyberanejšími. Vyrastá v tieni rákosových rohoží, preto je delikátne jemný a ovocno sladký. Toto je čaj, ktorému sa hovorí Jadeitová rosa.

Veľké balenia:
Malé balenia:
60,12 € /250 g 24,05 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do utorka, 29. 9. 2020
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Japonsko
Región
Región:
Kyushu
Chuť
Chuť:
Jemná, sladená
Pre deti
Pre deti:
od 12 rokov
Zber
Zber:
Posledný zber
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Zelený čaj Japan Gyokuro 100%

Nálev a chuť čaju

Zelený čaj Japan Gyokuro Hisui BIO je po práve radený medzi vysoko kvalitné sorty. Spôsob, akým je pestovaný aj spracovávaný, mu dáva veľmi lahodnú chuť, jemnú, v závere sladko ovocnú. Nie nadarmo Japonci vymysleli pre Gyokuro piatu, špeciálnu chuť umami. Nálev má svetlo žltozelenú farbu a môžete ho z jednej dávky čaju pripraviť až trikrát. Zakaždým prekvapí trochu inými tónmi.

Pôvod čaju

Kjúšú (Kyushu, teda v preklade "deväť provincií") je najjužnejšie položený japonský ostrov, kedysi považovaný za bránu do Japonska. Ide o oblasť hornatú, s najaktívnejšou sopkou krajiny Mt Also, ktorá sa vypína do výšky 1591 metrov nad morom. Na ostrove žije okolo 10 percent zo všetkých obyvateľov Japonska, väčšina miest sa sústreďuje pozdĺž severozápadného pobrežia. Čaju však do slova a do písmena patria predovšetkým prefektúry Fukuoka, Kagoshima a Miyazaki. Disponujú subtropickou klímou a na minerály bohatou pôdou.

Ešte kým sa dostaneme k popisu unikátneho čaju, spomeňme však, že celý ostrov preslávili tiež chrámy s kamennými Budhami, svätyne na vyvýšených miestach, hradné mesto, porcelán, ručný papier, gurmánske lahôdky, úžasná príroda aj moderné stavby. Asi nikoho neprekvapí, že naraziť možno tiež na Tea Museum. To v prefektúre Fukuoka ponúkne nielen vhľad do čajovej histórie a výroby čaju, ale môžete v ňom ochutnať čajové rezance, ryžovú čajovú kašu alebo si vlastnoručne opražiť čerstvé čajové lístky. Otvorené je denne okrem utorka.

Nie je náhodou, že tento Japan Gyokuro získal do svojho názvu aj meno Hisui. V japončine totiž znamená "nefrit" a presne takú farbu čajové lístky majú. Skvostný čaj sa nimi môže chváliť predovšetkým vďaka spôsobu pestovania čajovníkových kríkov. Tie sú totiž približne 20 dní pred zberom prekryté rákosovými rohožami. Na lístky čajovníkov tak dopadá len minimum slnečného žiarenia a rastliny sú stimulované k vyššej produkcii zeleného farbiva - chlorofylu. Ten ovplyvňuje ďalšie látky v zelenej hmote majúce významný vplyv na chuť a vôňu čaju. Tienenie čajovníkov sa v Japonsku používa už od 17. storočia.

Lístky čajovníkov zbierajú robotníci na plantážach ručne, a to medzi aprílom a májom. Aby neoxidovali a nestrácali vzácnu sviežosť, krátko ich naparia. Potom už stačí čaj zvinúť do drobných ihličiek a jemne usušiť. Japonci svoje Gyokuro natoľko milujú, že jeho chuti prisúdili piatu, špeciálnu kategóriu umami. Ale pozor, dobré Gyokuro je potrebné na trhu hľadať. Často býva kvalitný japonský čaj zamieňaný za čínske náhrady. V prípade Japan Gyokuro Hisui BIO si však môžete byť pôvodom istí. Rovnako ako čistotou, ktorú pripomína značka BIO.

Ukážka balenia čaju

Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.

Príprava čaju

Teplota 70-80 °C Doba prípravy 2 minúty Množstvo 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl

Návod na prípravu

  1. Gyokuro nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
  2. Gyokuro zalejte vodou s teplotou 70-80 °C. Zalievanie Gyokuro vodou s vyššou teplotou môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
  3. Doba lúhovania 2 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
  4. Gyokuro je možné nechať 3x lúhovať.
Chuť a tóny:
Intenzita
Trpkosť
Množstvo teínu
Kvalita
Opakované zaliatie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manutea.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

28. 2.

Hodnotenie: vynikajúci
Najlepší zelený čaj, aký som kedy pil. Keď som čítal v popisku tú vetu o "umami", zdalo sa mi to ako prehnané. Naopak - zďaleka to nevystihuje realitu. Nepamätám si, kedy naposledy ma niečo tak prekvapilo.
Uvarte si tibetský čaj Uvarte si tibetský čaj
19. 6. 2016 2 minúty čítanie

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


JAPAN GYOKURO - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN GYOKURO - zelený čaj

Toto sa vám bude páčiť! Novo v našej ponuke nájdete čaj, ktorý je v Japonsku podávaný len najvzácnejším hosťom. Pestuje sa za veľmi špecifických podmienok, predáva za veľké peniaze a chutí neobyčajne dobre. Japan Gyokuro je naozaj špeciálny. Doprajte si ten luxus a ochutnajte čaj, pre ktorý Japonci vymysleli piatu chuť. Gyokuro nie je sladký, slaný, kyslý ani horký. Je jednoducho umami. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
36,65 € /250 g 14,66 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do utorka, 29. 9. 2020

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

Japonský kráľ z tienistých záhrad v bio kvalite. Zelený čaj vycibrenej chuti, ktorá si Vás celkom podmaní svojou jemnosťou a pritom výraznou intenzitou. Vďaka svojej sýtej farbe si vyslúžil pomenovanie nefritová slza a celkovo vo Vás zanechá dojem, ktorý si budete vychutnávať všetkými zmyslami. Nie nadarmo je Gyokuro považovaný za jeden z najlepších japonských čajov, ktorým sa uctievajú len tí najváženejší hostia, a ten z oblasti Miyazaki patrí medzi unikátne skvosty. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
67,59 € /250 g 27,04 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do utorka, 29. 9. 2020

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - zelený čaj

Hra slnka a tieňa. Milovníci japonských čajov vedia, že práve drobné rozdiely vo využívaní svetla a šera pri pestovaní čajovníkov dokážu zásadne ovplyvniť pôžitok z výsledného nápoja. Zelený organický čaj Kabusecha je toho žiarivým príkladom. Ak sa nemôžete rozhodnúť medzi Senchou a Gyokurom, potom pre Vás máme možné riešenie. Vyskúšajte kabusechu. Kombinuje tie najvýraznejšie vlastnosti z oboch a ľahko sa tak môže stať Vaším favoritom. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
67,90 € /250 g 27,16 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do utorka, 29. 9. 2020
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »