Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

Kód: 1430
Hodnotenie: vynikajúci, 1 recenzia

Hornatý ostrov Kjúšú sa preslávil ako najaktívnejšou sopkou Japonska, horúcimi prameňmi a bohatou históriou, tak rozsiahlymi čajovými plantážami. Po celé stáročia dávajú svetu lístky dokonalej čistoty a skvostných vôní a chutí. Japan Gyokuro v BIO kvalite patrí k tým najvyberanejšími. Vyrastá v tieni rákosových rohoží, preto je delikátne jemný a ovocno sladký. Toto je čaj, ktorému sa hovorí Jadeitová rosa.

Veľké balenia:
Malé balenia:
68,15 € /250 g 27,25 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do piatku, 3. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Japonsko
Región
Región:
Kyushu
Chuť
Chuť:
Násladlá, Jemná
Pre deti
Pre deti:
od 12 rokov
Zber
Zber:
Posledný zber
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Zelený čaj Japan Gyokuro BIO 100%

Nálev a chuť čaju

Zelený čaj Japan Gyokuro Hisui BIO je po práve radený medzi vysoko kvalitné sorty. Spôsob, akým je pestovaný aj spracovávaný, mu dáva veľmi lahodnú chuť, jemnú, v závere sladko ovocnú. Nie nadarmo Japonci vymysleli pre Gyokuro piatu, špeciálnu chuť umami. Nálev má svetlo žltozelenú farbu a môžete ho z jednej dávky čaju pripraviť až trikrát. Zakaždým prekvapí trochu inými tónmi.

Pôvod čaju

Kjúšú (Kyushu, teda v preklade "deväť provincií") je najjužnejšie položený japonský ostrov, kedysi považovaný za bránu do Japonska. Ide o oblasť hornatú, s najaktívnejšou sopkou krajiny Mt Also, ktorá sa vypína do výšky 1591 metrov nad morom. Na ostrove žije okolo 10 percent zo všetkých obyvateľov Japonska, väčšina miest sa sústreďuje pozdĺž severozápadného pobrežia. Čaju však do slova a do písmena patria predovšetkým prefektúry Fukuoka, Kagoshima a Miyazaki. Disponujú subtropickou klímou a na minerály bohatou pôdou.

Ešte kým sa dostaneme k popisu unikátneho čaju, spomeňme však, že celý ostrov preslávili tiež chrámy s kamennými Budhami, svätyne na vyvýšených miestach, hradné mesto, porcelán, ručný papier, gurmánske lahôdky, úžasná príroda aj moderné stavby. Asi nikoho neprekvapí, že naraziť možno tiež na Tea Museum. To v prefektúre Fukuoka ponúkne nielen vhľad do čajovej histórie a výroby čaju, ale môžete v ňom ochutnať čajové rezance, ryžovú čajovú kašu alebo si vlastnoručne opražiť čerstvé čajové lístky. Otvorené je denne okrem utorka.

Nie je náhodou, že tento Japan Gyokuro získal do svojho názvu aj meno Hisui. V japončine totiž znamená "nefrit" a presne takú farbu čajové lístky majú. Skvostný čaj sa nimi môže chváliť predovšetkým vďaka spôsobu pestovania čajovníkových kríkov. Tie sú totiž približne 20 dní pred zberom prekryté rákosovými rohožami. Na lístky čajovníkov tak dopadá len minimum slnečného žiarenia a rastliny sú stimulované k vyššej produkcii zeleného farbiva - chlorofylu. Ten ovplyvňuje ďalšie látky v zelenej hmote majúce významný vplyv na chuť a vôňu čaju. Tienenie čajovníkov sa v Japonsku používa už od 17. storočia.

Lístky čajovníkov zbierajú robotníci na plantážach ručne, a to medzi aprílom a májom. Aby neoxidovali a nestrácali vzácnu sviežosť, krátko ich naparia. Potom už stačí čaj zvinúť do drobných ihličiek a jemne usušiť. Japonci svoje Gyokuro natoľko milujú, že jeho chuti prisúdili piatu, špeciálnu kategóriu umami. Ale pozor, dobré Gyokuro je potrebné na trhu hľadať. Často býva kvalitný japonský čaj zamieňaný za čínske náhrady. V prípade Japan Gyokuro Hisui BIO si však môžete byť pôvodom istí. Rovnako ako čistotou, ktorú pripomína značka BIO.

Účinky čaje

Zelený čaj
Účinky zeleného čaju

Ukážka balenia čaju

Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.

Príprava čaju

Teplota 60 °C Doba prípravy 2 minúty Množstvo 3g na 100 ml

Návod na prípravu

  1. Prvý nálev - Gyokuro zalejte vodou s teplotou 60 °C v pomere 3g na 100 ml vody. Nechajte 2 minúty lúhovať (prikrytá šálka), potom preceďte.
  2. Druhý nálev - teplota vody 70 °C, doba lúhovania 1,5 minúty.
  3. Tretí nálev - teplota vody 80 °C, doba lúhovania 1 minúta.
Chuť a tóny:
Intenzita
Trpkosť
Množstvo teínu
Kvalita
Opakované zaliatie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manutea.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

28. 2.

Hodnotenie: vynikajúci
Najlepší zelený čaj, aký som kedy pil. Keď som čítal v popisku tú vetu o "umami", zdalo sa mi to ako prehnané. Naopak - zďaleka to nevystihuje realitu. Nepamätám si, kedy naposledy ma niečo tak prekvapilo.

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Uvarte si tibetský čaj Uvarte si tibetský čaj
19. 6. 2016 2 minúty čítanie

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

Japonský kráľ z tienistých záhrad v bio kvalite. Zelený čaj vycibrenej chuti, ktorá si Vás celkom podmaní svojou jemnosťou a pritom výraznou intenzitou. Vďaka svojej sýtej farbe si vyslúžil pomenovanie nefritová slza a celkovo vo Vás zanechá dojem, ktorý si budete vychutnávať všetkými zmyslami. Nie nadarmo je Gyokuro považovaný za jeden z najlepších japonských čajov, ktorým sa uctievajú len tí najváženejší hostia, a ten z oblasti Miyazaki patrí medzi unikátne skvosty. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
76,60 € /250 g 30,65 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do piatku, 3. 5. 2024

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zelený čaj

Preneste sa s šálkou čaju do slávnej záhrady, ktorej čajovníky rastú priamo pod majestátnou strechou sveta. Blízkosť s himalájskym pohorím ale nie je všetko, čo z organického Nepal Himalayan Jun Chiyabari robí naozajstnú raritu. Je to hlavne vášeň jeho pestovateľov pre korektné remeslo, ktorá čaju vtlačila jedinečné prelínanie vône a chuti diaľav. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
70,70 € /250 g 28,25 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do piatku, 3. 5. 2024

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO - zelený čaj

Jadeitová rosa stvorená majstrom svojho remesla. Tak znie voľný preklad spojenia Gyokuro Takumi. O tom, že japonskí čajoví majstri patria skutočne k špičke v odbore, nie je najmenších pochýb. Ak sa predsa nájde nejaký skeptik, potom po ochutnaní tohto exkluzívneho gyokura pestovaného v dokonalej harmónii s nádhernou prírodou ostrova Kjúšú rýchlo zmení názor. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
79,55 € /250 g 31,80 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do piatku, 3. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »