

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO - zelený čaj
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO dáva nálev žltej až žltooranžovej farby, aróma je ľahká, akoby kvetinovo sladkastá. Chuti kraľuje umami, teda príjemná delikátnosť a lahodnosť. Celkovo pôsobí čaj veľmi príjemne, každý dúšok vyvoláva chuť na ďalšie degustovanie.
Pôvod čaju
O regióne Kagoshima sa hovorí, že je južnou bránou Japonska. Vánok z oceánu mu poskytuje subtropickú klímu, počasie je po celý rok mierne a vďaka vulkanickej činnosti pokrýva veľkú jeho časť vrstva sopečného popola. Hovoria mu shirasu. Prečo o ňom hovoríme v spojitosti s čajom? Pretože práve tento popol je bohatý na minerálne látky, ktoré čajovníky tak milujú. Rovnako ako početné zrážky a hmly, ktorých sa im na plantážach Kagoshimy bohato dostáva.
Prvé čajovníkov v Kagoshime vraj rástli už 700 rokov pred naším letopočtom, väčšiu pozornosť si ale získali začiatkom 17. storočia, kedy ich farmári cielene vysádzali na plantáže. To síce zvýšilo produkciu čaju, ale jeho kvalita dobrá nebola. K zmene došlo koncom 19. storočia. Poľnohospodári založili prvé združenie výrobcov čaju a postupne sa učili zlepšovať techniky jeho pestovania a spracovania, a to v slávnych čajových regiónoch Makinohara a Shizuoka. V polovici 20. storočia sa vrátili späť do Kagoshimy, predstavili nový kultivar čajovníku Yabukita (vyvinutý v Shizuoke) a kvalita ich produkcie začala strmo stúpať.
Dôkazom je Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO. Ide v podstate o stonky a vetvičky organicky pestovanej senchi, ktorá bola pred zberom navyše ešte zatienená. Vďaka tomu sa v jej listoch uchovalo maximum L-theanínu a ďalších látok zodpovedných za jedinečnú sladkosť výsledného nápoja. Aby farmári chuť kukichy ešte prehĺbili, spracovali ju pri vysokej teplote. Aróma je tak úplne famózna a chuť umami nemožno prehliadnuť.
Ak si myslíte, že kukicha vznikla úmyselne, mýlite sa. Ako veľa iných dobrých vecí, aj tento čaj je na svete trochu náhodou. Sušené vetvičky a stonky totiž na prípravu čaju použili chudobní roľníci akosi z núdze. Boli ale veľmi prekvapení, ako fantasticky chutia, a tak sa sláva kukichy rozšírila aj do sveta. Celý príbeh čaju kukicha vrátane jeho vplyvu na zdravie sme spísali v článku Kukicha – divoká hus z Japonska.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN KUKICHA - zelený čaj

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj
