

JEMNÁ ČEREŠŇA - biely čaj
Mäkký plod zložený zo sladkej dužiny a kôstky má červenú farbu, guľovitý tvar a dlhú stopku. Vďaka vysokému obsahu vody je veľmi šťavnatý. Ovocné cukry, vitamíny a minerály z neho robia obľúbenú lahôdku. Už sa vám zbiehajú sliny? Čerešne má rád snáď každý. A keď sa doplnia jemným bielym čajom z čínskych hôr, vznikne dobrota skutočne kráľovská.
Zloženie
Biely čaj Pai Mu Tan 85%, Púpätká ruží 8%, Aróma prírodná, Kúsky čerešní 3%Nálev a chuť čaju
Mierna je farba tohto čaju, mierna je aj chuť a aróma. Napriek tomu sú veľmi svieže a príťažlivé. Jemnosť bieleho čaju dodáva višniam výborný základ. Na ňom stojí šťavnatá stopa s kyselkavým nádychom a bez náznaku akejkoľvek trpkosti.
Jemná čerešňa je vhodná aj na prípravu ľadového čaju. Vyskúšajte jej osviežujúcu moc!
Pôvod čaju
Tradičný biely čaj Pai Mu Tan je produkovaný predovšetkým v provincii Fujian na juhovýchode Číny. Čajové záhrady tam sú zberané väčšinou na prelome marca a apríla. Šklbanie čajovníkových lístkov je záležitosťou miestnych žien a dievčat, ktoré do nich vyrážajú skoro ráno, ešte kým padne rosa. Lístočky uštipujú prstami alebo ich nacvičenými pohybmi odlamujú. Na výrobu bielych čajov sa používajú zásadne nerozvité púčiky a len niekoľko priľahlých lístočkov. Vďaka tomu, že púčiky sú potiahnuté strieborným páperím, je biely čaj delikátny a mimoriadne jemný. Lístky sa nechajú zvädnúť a potom sa za nízkej teploty sušia. Zároveň sú pretriasané a tým ľahučko mačkané. Krátka oxidácia enzýmov je zastavená pomocou pary alebo sušením.
Višne a ružové puky nám dodávajú preverení a certifikovaní partneri z EÚ. Nakupujú vždy čerstvé a zrelé ovocie, ktoré konzervujú lyofilizáciou. Ide o sušenie mrazom, vďaka ktorému si ingrediencie zachovávajú všetky senzorické vlastnosti a až 90 percent vitamínov. Neobsahujú žiadne rezíduá z priemyselných hnojív, po zaliatí horúcou vodou vyzerajú, chutia a voňajú ako čerstvé.
Tiež arómu vyberáme veľmi starostlivo. Aby sme čajom dodali vyrovnanú chuť a nezaťažovali váš organizmus ťažkými kovmi, volíme vždy arómu čisto prírodnú. Nespôsobuje pálenie záhy, nedráždi žalúdok ani nealergizuje.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Biely čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2 - 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ROOIBOS RAKYTNÍKOVÝ KRÉM

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - čierny čaj
