

Kandizované mandle - ovocný čaj
Kto by odolal? Sladké mandle s kúskami jabĺk, zasypané škoricou sú tak lákavé. Maškrťte podľa ľubovôle – ovocný čaj Kandizované mandle vám žiadne deko nepridá. Práve naopak, zaženie chuť vyjesť zásoby cukroviniek, čo na tajnom mieste schovávate pred deťmi. Šálka príjemne voňavého, hrejivého čaju je tou najlepšou voľbou pre večery pri knižke alebo dobrom filme.
Zloženie
Pražené kousky jablka, Mandľové vločky 4%, Červená repa, Kúsky ceylonskej škorice, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Kandizované mandle dáva nálev svetlo červenej farby. Vonia po pražených mandličkách a škorici, v chuti objavíte okrúhlu sladkosť, šťavnatú sviežosť a ľahkú piepornosť. Tento ovocný čaj môžete bez obáv popíjať počas celého dňa, krásne prehrieva a upokojuje.
Pôvod čaju
Stačia štyri ingrediencie, kvapka prírodnej arómy, a výborný čaj je na svete! Všetky suroviny, ktoré zmes Kandizované mandle obsahuje, pochádzajú od preverených európskych dodávateľov. Pravidelné kontroly kvality ich produktov, rovnako ako audity skladovania a dopravy, sú zárukou najvyššej kvality a maximálnej starostlivosti. Pokiaľ ide o spomínanú prírodnú arómu, stavili sme na špičkový výrobok z látok prírodného pôvodu. Prečo sme ju do zmesi pridali, keď sama o sebe tak skvele chutí a vonia? Pretože vďaka prírodnej aróme si svoju chuť aj vôňu uchová oveľa dlhšie. Tak dlho, než sa pozriete na dno vrecka a objednáte ďalšie Kandizované mandle. Prírodná aróma nespôsobuje pálenie záhy ani iné zdravotné problémy, v zmesi jej je navyše naozaj len veľmi malé množstvo.
Sú mandle orechy, alebo nie sú? V obchodoch ich bežne nájdeme tam, čo lieskové alebo vlašské orechy. Mandle pritom z botanického hľadiska k orechom nepatria. Ide o jadrá kôstok mandľovníka obyčajného (Prunus dulcis), subtropického stromu príbuzného napríklad broskýni. Ide o rastlinu vyskytujúcu sa ako ker alebo strom, obvykle dorastajúci do výšky 5 metrov, ktorá kvitne nádhernými, veľkými bieloružovými kvetmi. Plodom mandľovníka sú zelené chlpaté kôstkovice. Každý plod obsahuje dierkovanú kôstku so semenom – mandľou. Najväčší dopyt je po mandliach iste okolo Vianoc, kedy ich používame pri príprave najrôznejších cukroviniek. Vyrába sa z nich aj marcipán či populárny likér amaretto. Mandle obsahujú okrem amygdalínu, ktorý je vo vyšších dávkach jedovatý, vitamín B, vitamín B2 a vitamín E, sú tiež bohaté na vápnik, železo, draslík a kyselinu listovú.
Druhou významnou zložkou čajovej zmesi Kandizované mandle je škorica. Ide o kôru škoricovníka cejlónskeho (Cinnamomum verum), vždyzeleného stromu dorastajúceho až do 10 metrov. Pôvodné stanovište má na Srí Lanke, ale dnes škoricovníky rastú aj v Indii alebo na Jáve. Kôra zlúpnutá z mladých vetvičiek škoricovníka patrí k najpopulárnejšiemu (a zrejme aj najstaršiemu) koreniu na svete. Nielen, že skvele chutí, zároveň je zdrojom vitamínu A, draslíka, vápnika a radu silných antioxidantov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 ºC v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VANILKOVÁ SLIVKA - ovocný čaj

DETSKÝ SEN PRÍRODNÝ - ovocný čaj
