

KRÉMOVÁ JAHODA - ovocný čaj
Červená. Červená a jahodová. Červená a jahodová, so smotanou. Zmrzlina? Tesne vedľa! Ovocný čaj plný zdravia má ku zmrzline ďaleko. Nielen teplotou, ale tiež obsahom antioxidantov a vitamínov. Krémová jahoda je vynikajúcim spoločníkom pri relaxovanií aj pri práci. Je z najlepších ingrediencií, s citom miešaná a láskou balená. Popíjajte celodenne!
Zloženie
Ibištek, Kúsky jablka, Šípková kôra, Pomarančová kôra, Kúsky jahôd 3%, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Krémová jahoda dáva jasne červený nálev s výraznou jahodovou vôňou. Po ochutnaní identifikujeme samozrejme jahody, ktoré zjemňuje hladká chuť smotany a osviežuje kyselkavosť ibišteka.
Pôvod čaju
V prípade surovín v čaji Krémová jahoda môžeme povedať, že všetky pochádzajú z Európy. Ich pestovaniu, zberu, spracovaniu a skladovaniu bola venovaná tá najlepšia starostlivosť. Preto čaj chutí tak skvelo a je zdrojom toľkých zdraviu prospešných látok.
Konkrétne jablká, jahody, kôra šípok a pomarančov boli konzervované pomocou lyofilizácia. Sušenie mrazom je moderná metóda, pri ktorej nedochádza k strate vitamínov a antioxidantov, ani farby, chuti a vône. Lyofilizovanej ovocie je po zaliatí horúcou vodou takmer totožné s čerstvým.
Jahody, plody (presnejšie súplodia nažiek) jahôd, patria do európskej kuchyne odnepamäti. Rovnako dlho sa uplatňujú v ľudovej medicíne. Obsahujú vitamín C aj vitamíny radu B, provitamín A, kyselinu listovú, zinok, vápnik, meď, fosfor a ďalšie minerálne látky. Jahodám sa niekedy prezýva ovocie lásky. Podávajú sa pri romantických chvíľach a dokonca vraj vášeň aj podporujú.
Šípková kôra je bohatá na vitamín C aj B, flavonoidy, organické kyseliny, taníny a silice. Šípky vyrastajú na kroch ruže šípovej. Tie dosahujú 3 metrov, majú ostnaté vetvy a svetlo ružové kvety. Samotné plody sú červené, zbierajú sa v plnej zrelosti. Tradičná medicína odporúča šípkový čaj pre všetky generácie vrátane malých detí.
Kvety ibišteka dodávajú čajom krásnu červenú farbu. Okrem toho ich obohacujú o vitamín C, provitamín A, vitamíny radu B a antioxidanty. Kry dorastajúce až 2 metrov uctievali predovšetkým Egypťania. Používajú ich hlavne na prípravu osviežujúceho čaju Karkade.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Vsypejte 1-2 čajové lyžičky čaju do šálky, zalejte 2 dcl vody s teplotou 100 ⁰C.
- Nechajte 8-10 minút lúhovať v prikrytej šálke.
- Sceďte a popíjajte niekoľkokrát za deň.




















Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KÚZLO BROSKYNE S MARHUĽAMI - ovocný čaj

LESNÉ OVOCIE - ovocný čaj
