

Kúzlo okamihu - ovocný čaj
Zastavte sa. Táto chvíľa je len vaša. Kúzlo okamihu môže pokojne chutiť po jablkách a škorici. Napríklad vám pripomenie babičkinu štrúdľu, alebo privolá spomienky na najkrajšie Vianoce. Vonia vanilkovo, nezaprie v sebe mandle ani hrozienka. Jednoducho kúzlo, ktoré vás v každodennom zhone na moment zastaví. Aby ste sa v pokoji nadýchli a aspoň v duchu usmiali.
Zloženie
Kúsky jablka, Hrozienka, Aróma prírodná, Pražený čakankový koreň, Škorica, Mandle, Kúsky vanilkyNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Kúzlo okamihu dáva nálev svetlo žltej, jasnej farby. Najvýraznejšiu zložku jeho vône tvorí škorica, jablká a mandle, presne takú môžete očakávať aj chuť. Tento čaj sa hodí na celodenné popíjanie, vďaka koreniu príjemne prehreje.
Pôvod čaju
Ingrediencie pre ovocnú zmes Kúzlo okamihu sme priviezli od európskych dodávateľov, ktorých produkty spĺňajú najprísnejšie normy a nariadenia. A to nielen na kvalitu surovín, ale aj ich skladovanie a prepravu. Rovnako starostlivo sme zvolili prírodnú arómu, ktorá ladí celú kompozíciu a je zárukou, že si čaj udrží vôňu aj chuť po skutočne dlhú dobu. Prírodná aróma je na rozdiel od syntetickej zdravotne nezávadná a vyrobená z látok prírodného pôvodu. Nespôsobuje pálenie záhy alebo iné ťažkosti.
Pretože sú hlavnými zložkami čaju Kúzlo okamihu jablka a škorica, povedzme si o nich niečo viac.
Je zrejmé, že konzumácia plodov jabloní prináša výrazné benefity. Jablká sú výborným zdrojom vitamínu C, vitamínu A aj vitamínu E a vlákniny, na druhú stranu majú len veľmi málo sodíka, tuku a cholesterolu. V jablku strednej veľkosti je podľa vedcov obsiahnutých 100 kalórií, 25 gramov sacharidov, 4 gramy vlákniny, 15 gramov cukru a celý rad silných antioxidantov.
Jablká sprevádzajú ľudstvo tisíce rokov. Sú symbolom kráľov, krásy, ale aj sváru. Jablone zrejme pochádzajú z Kazachstanu, veď názov jeho hlavného mesta - Alma Ata - znamená "plné jabĺk". Odborníci uvádzajú, že jablká zbierali ľudia už pred 750 000 rokmi a pred 8 000 rokmi začali jablone cielene pestovať. Zaujímavé je, že 1 300 rokov pred n. l. vysádzali stromy jabloní Egypťania pozdĺž delty Nílu a starí Gréci už zvládali techniky vrúbľovania. Jablone a ich plody sú skrátka fascinujúce. Niet divu, že globálna produkcia jabĺk stále rastie – v roku 2018 predstavovala 86 miliónov ton.
Škorice sa na svete ročne zožne o poznanie menej. Ide zhruba o 220 tisíc ton. To však neznamená, že je po škorici malý dopyt. Práve naopak. Jedno z najstarších korení pochádzajúce zo stromu škoricovníka cejlónskeho je obľúbené nielen ako pochutina, ale aj ako zdroj cenných látok. Škorica obsahuje aromatický esenciálny olej, ktorý determinuje jej chuť a vôňu a taktiež cinnamaldehyd. Okrem toho disponuje silnými antioxidantmi, na to sa v nej nachádza vápnik, draslík a vitamín A.
V našich zemepisných šírkach si škoricu spájame predovšetkým so zimným obdobím, pretože má schopnosť príjemne prehrievať. V krajinách Orientu ju ale konzumujú bez ohľadu na počasie. Populárny horúci nápoj sahlep popíjajú pokojne aj v najväčšom horku.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 ºC v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj

PIESEŇ KARIBIKU – ovocný čaj
