

ĽAHKOSŤ POVZBUDENIA - bylinná zmes
Ako vánok. Ako vlnka. Ako mach. Dodať energiu nežným pohladením nevie kdekto. Skúste to s čajom Ľahkosť povzbudenia. Nasypali sme dohromady Mate a Pu Erh, ktoré obsahujú teín a zeleninu s bylinkami, ktoré obsahujú všetko ostatné. Vitamíny, antioxidanty, minerálne látky...vône a chute. Vznikla krásna, sladkokyslá kompozícia bylinkového čaju. Aby pohladila a povzbudila.
Zloženie
Yerba Mate, Červený čaj Pu Erh, Žihľava, Kúsky mrkvy, Aloe Vera 2, Červená repa, Aróma, Kvety slezu, Kvety slnečniceNálev a chuť čaju
Bylinná zmes Ľahkosť povzbudenia dáva po zaliatí horúcou vodou červený nálev. Chutí ako kombinácia sladkého a kyslého tropického ovocia (to sladké prevláda).
Pôvod čaju
Zelené Yerba Mate je zárukou schopnosti vzpružiť. Žihľava prináša schopnosť očistiť, aloe vera zahojiť. A takto by sme mohli pokračovať. Všetky ingrediencie sypaného čaju Ľahkosť povzbudenia svojím konzumentom prospieva na telo aj na dušu.
Spomínané Yerba Mate je populárne predovšetkým v Južnej Amerike. Pre miestnych indiánov ide o nápoj priateľstva s veľa priaznivými zdravotnými účinkami. Vyrába sa z lístkov a vetvičiek cezmíny paraguajskej, stálezelených stromov rastúcich na brehoch potokov a riek dažďového pralesa. Pôvodné rozšírenie zasahuje do Brazílie, Argentíny, Paraguaji a Uruguaji. Cezmíny sa dnes pestujú aj v Afrike alebo na Havaji. Listy sú strihané aj s vetvičkami, pracovníci ich napchajú do vriec a nechajú fermentovať. Akonáhle uznajú, že je proces dostatočný, zber prudko zohrejú. Ďalším krokom výroby Yerba Mate je sušenie, strihanie na menšie kúsky, triedenie a balenie.
Žihľavu, na rozdiel od cezmíny paraguajskej, bežne ju vidíme v našich zemepisných šírkach. Bylinkári o nej hovoria ako o kráľovnej, pretože jej uplatnenie je naozaj široké. Žihľavy rastú na severnej pologule, ale dnes už aj v Južnej Amerike. Dobre sa im darí na okrajoch lúky alebo poliach. Zbierajú sa listy, ktoré sa pozvoľne sušia.
Aloe vera je prízemný sukulent používaný doslova tisíc rokov. Prvý krát ju popísal až Carl Linné, a to v roku 1753. Vyskytuje sa v suchých a teplých oblastiach Stredomoria, v južnej Číne, Indii, Afrike a Južnej Amerike. Pôvodne rástla len v povodí Nílu. Aloe vera má značný historický význam (ako liečivá rastlina bola vyobrazená už v časoch raného Egypta na kamenných múroch v Údolí kráľov). Vďaka obsahu latexu, veľa vitamínov, esenciálnych aminokyselín, minerálnych látok a antioxidantov je využívaná ako aj v tradičnom liečiteľstve Číny, Indie, Arábie, tak aj v modernom farmaceutickom aj kozmetickom priemysle.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 6-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PROTI CHRÍPKE A PRECHLADNUTIU - bylinný čaj

BYLINNÁ ZMES OSPALÁ HLAVA - bylinný čaj
