

LAPACHO S POMARANČOM A CITRÓNOM
Ešte ste nevyskúšali Lapacho? Ak stavíte na poklady amazonského pralesa, potom by ste mali odvar z kôry vysokého stromu, ktorú si pochvaľovali indiáni aj Vikingovia, zaradiť do pitného režimu. Doprajte si denne šálku alebo kanvicu, ale nikdy nenechávajte Lapacho v kontakte s hliníkovým riadom. Keď to dodržíte, získate príjemný nápoj s obdivuhodnými schopnosťami.
Zloženie
Lapacho Matto Gosso, Citrónová kôra, Pomarančová kôra, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Aby sme klasické Lapacho atraktívne ochutili, siahli sme po citrónoch a pomarančoch. Výsledkom je teda nápoj prirodzene horkosladký, slabučko vanilkový a veľmi znateľne citrusový. Nálev má medenú farbu a vonia skutočne príjemne.
Pôvod čaju
Lapacho nie je ani bylina, ani korenie, ani ovocie. Ide o vnútornú časť kôry stromu Tabebuia impetiginosa, ktorá je veľmi jemne a starostlivo zozbieraná maximálne dvakrát za rok. Nutné dodať, že pre tieto účely sú vyberané len stromy staršie ako 40 rokov, ktoré "zákrok" dlhodobo nepoškodzuje. Tabebuia impetiginosa rastie na území Bolívie, Peru, Argentíny, Paraguaja a Brazílie. Je teda jasné, že sa radí k slávnym "peruánskym" pokladom. Ako prvý odhalili vynikajúce schopnosti jej vnútornej kôry samozrejme miestny indiáni.
Používali jej odvar pri horúčkach, problémoch s dýchaním i na detoxikáciu. Dnes je Lapacho najčastejšie dostupné vo forme extraktov alebo tabletiek. Pridáva sa dokonca do krémov či sprejov. Stále viac ľudí ale vsádza na čistý prírodný produkt. Tých 20 minút, ktoré venujú príprave nápoja, bohato vyvažuje vysokú kvalitu a maximálny obsah všetkých cenných látok.
Takzvané "liečivé drevo" sa získava citlivým odberom zo stromov. Môžu ho vykonávať len veľmi skúsení robotníci. Stromy s latinským názvom Tabebuia impetiginosa dorastajú až 20 metrov a dožívajú sa vysokého veku. Tie najstaršie majú údajne 700 rokov. Vynikajú krásnymi ružovými alebo fialovými kvetmi, listy sú oválne, vrúbkované.
Na prípravu nápoja z Lapacha sa odporúča používať sklo, porcelán alebo nerezové nádoby. Nie je vhodné pripravovať Lapacho v hliníkovej kanvici, ani ho miešať lyžičkou z hliníka. Mohlo by dôjsť k zníženiu jeho účinkov.
Návod na prípravu
- Podľa chuti dávkujeme cca 1 polievkovú lyžicu Lapacha na 1 liter vody. Z tejto dávky pripravíme 4 šálky čaju.
- Lapacho vložíme do vriacej vody. Odporúča sa približne päť minút variť a cca ďalších 20 minút lúhovať.
- Miešajte iba drevenou lyžicou alebo tyčinkou.
- Lapacho môžeme popíjať aj studené. Chuť je veľmi silná.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GOJI-MALINA - ovocný čaj

VANILKOVÁ JAHODA - zelený čaj
