

MÁGIA ELFOV - zelený čaj
Kúzla a tajomstvá, rituály a tradície. V každom z nás je z nich kúsok. Vyriešte záhadu dobrej nálady a nájdite si svoje malé radosti. Sme si istí, že zlostne šťavnatá Mágia Elfov vám ukáže cestu. Namiešali sme ju tak, aby chutila vílam aj divožienkam, pánom lesov aj raráškom. Stačí plantážny zelený čaj, papája a mrkva...a môžete začať čarovať.
Zloženie
Zelený čaj 77%, Kandizovaná papája, Vločky mrkvy, Aróma, Kvety slnečnice, Kvety slezuNálev a chuť čaju
Sypaný čaj Mágia Elfov má svetlo žltý nálev a veľmi príjemnú, sviežu vôňu. V chuti sa premieta občerstvujúca trpkosť zeleného čaju, sladké tóny papáje a nežná vanilka.
Pôvod čaju
Zelený čaj, to nie je nič iného ako sušené listy čajovníku čínskeho (Camellia sinensis). Celý výrobný postup samozrejme nie je úplne jednoduchý a tak sa o tom pravdepodobne nevie úplne všetko. Každá čajová záhrada si nechá presný návod pre seba. Vďaka tomu na svete existujú tisíce čajových sort odlišných chuťou, vôňou, farbou aj tvarom. V podstate ale môžeme povedať, že listy sa z čajovníkov trhajú buď ručne alebo strojom. Treba ich nechať na prúdiacim vzduchom zvädnúť a potom prudko zohriať. To aby bola dokončená prírodná oxidácia enzýmu, ktorá sa v nich spustí, akonáhle sú len trošku narušený. Pokiaľ by nechali pracovníci listy oxidovať (nesprávne fermentovať) dlhšie, dopracovali by sa až po niekoľko hodín k čiernemu čaju. Zelený čaj je teda potrebné buď zohriať na veľkých panviciach alebo vystaviť pôsobeniu horúcej pary. Potom sú listy prekladané, rolované či inak tvarované, sušené, triedené a balené.
Papáju poznáme skôr ako plod než rastlinu. Možno vás prekvapí, že chutné exotické ovocie rastie na byline, nie na strome. Papája obecná (Carica papaya) je doma asi v Strednej Amerike, dnes sa pestuje v trópoch skoro na celom svete. Jej žltozelené bobule môžu vážiť až 10 kilogramov. Vo vnútri ukrýva šťavnatú dužinu oranžovej alebo červenej farby s čiernymi semienkami. Papáju sa dá konzumovať čerstvú alebo spracovať do kompótov, džemov či šalátov. Ďalšia z možností je konzervácia nízkou teplotou, takzvaná lyofilizácia.
Kvety slezu (Malva sylvestris), ktoré sme do čaju Mágia Elfov tiež pridali, rozlíšite podľa fialovo ružovej farby. Samotná rastlina sa vyskytuje v Stredomorí, naraziť na ňu môžete aj na Slovensku, hlavne pozdĺž ciest alebo na neobrábanej pôde. Slez kvitne od júna do októbra a je zbieraný ľudovými liečiteľmi. Pretože obsahuje slizové látky, odvar z kvetu pôsobí pozitívne na dýchacie orgány.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 80-90 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 1-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 4 kJ / 1kcal |
Tuky: | 0.1 |
z toho nasytených : | 0.1 |
Sacharidy: | 0.2 |
z toho cukry: | 0.1 |
Bielkoviny: | 0.1 |
Soľ: | 0.01 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sítko na čaj permanent velikost L

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

MANGO S ČUČORIEDKOU - zelený čaj
