

MAGICKÝ CHRÁM - zelený čaj
Zloženie
Zelený čaj Sencha, Kandizovaná papája, Hrozienka, Ibištek, Nechtík lekársky, Kúsky čerešní, Lyofilizované kúsky manga, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Zelený čaj Magický chrám dáva nálev tmavo oranžovej až červenej farby, obsahuje totiž ibištek, ktorý nápojom prepožičiava karmínový odtieň. Chuť čaju je veľmi vrstevnatá - spoznáte v nej trávovú sviežosť Senchi aj príjemne upokojujúce tóny ovocia. Zelený čaj Magický chrám sa hodí na popíjanie v horúcej aj ľadovej variante.
Pôvod čaju
Zelený čaj Sencha zo slávneho regiónu čínskeho Huang Shan (Žltá hora) charakterizuje chuť pripomínajúca skôr slávne japonské čaje než čínsku klasiku. Dôvodom je spôsob, akým boli čajové lístky spracované. Na rozdiel od, v Číne normálnejšieho, praženia na panvici, bola táto Sencha niekoľkokrát krátko naparovaná. Vysoká teplota zastavila v lístkoch oxidácii enzýmov a uchovala ich delikátnu chuť a vôňu.
Sencha je nielen čajom veľmi chutným a pitelným takmer celodenne. Podľa nedávneho výskumu vedcov z Toleda obsahuje látky blokujúce urokinázu, enzým, ktorý vylučujú karcinogénne bunky. O Senchi sa v súvislosti so zdravím hovorí dlhé roky. Samozrejme odstraňuje únavu, tradičná medicína popisuje navyše jej schopnosti zlepšiť trávenie, napomôcť hojeniu rán, znižovaniu horúčky a hladiny cukru v krvi. Nie nadarmo sa zelené čaje pijú takmer 5 tisíc rokov a ich popularita nijako neklesá.
V čaji Magický chrám sa okrem opísanej Senchi vyskytujú tiež napríklad papája a ibištek. Papája obyčajná (Caricia papaya) je bylina vyzerajúca trochu ako strom. Rastie typicky v Strednej Amerike, rozšírila sa odtiaľ do radu oblastí s tropickým podnebím. Plodí veľké bobule dosahujúci hmotnosti od 0,5 do 10 kilogramov. Pod šupkou sa nachádza sladká dužina s mnohými drobnými semienkami uprostred. Papája je veľmi chutná a jej využitie teda široké. Používa sa k priamej konzumácii, do nápojov, zaváranín a podobne. Ďalšou jej výhodou je obsah papaínu, ktorý podporuje trávenie a má protizápalové účinky.
Ibištek, ako sa používa na prípravu čajov, je sušený kvet rovnomennej rastliny. Ibištek sudánsky (Hibiscus sabdariffa) dorastá do dvoch metrov; ide o ker pôvodom z Afriky, dnes často pestovaný v tropických oblastiach na celom svete. Kvety sa uplatňujú pri príprave nápojov, pretože vynikajú príjemnou kyselkavou chuťou a oplývajú množstvom vitamínov (predovšetkým vitamínu C) a minerálnych látok (najmä železa, vápnika, fosforu, mangánu). Niet teda divu, že sú odporúčané pri zápaloch, kôrnatení tepien, nadváhe alebo nadmernom potení.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MASALA CHAI - čierny čaj

MOTÝLIE KRÍDLA - zelený čaj
