

MIX LESNÝCH PLODOV - ovocný čaj
Skoč si do lesa pre niečo na čaj...Ako by sme počuli tetušku pred chalupou pod Beskydami. Alebo deda z drevenice z Tatier. A ako by sme sa videli bežať - tam je baza, tu ostružiny, maliny vždy rástli pri plote a pár guličiek ríbezlí prihodím na záhrade. Romantika v otlčenom plecháčiku. Stačí zaliať horúcou vodou a lahodný čaj voňajúci po preslnených svahoch je na svete!
Zloženie
Ríbezle, Ibištek, Baza, Hrozienka, Černice, Aróma prírodná, Malinový granulát (maliny, cukor)Nálev a chuť čaju
Pretože ovocný čaj Mix lesných plodov obsahuje červeno farbiace ingrediencie (ibištek, maliny), jeho farba je tiež krásne červená. Vonia, ako inak, po lesných plodov. Jeho chuť je svieža, kyslastá.
Pôvod čaju
Okrem ibišteku všetky suroviny nájdeme v našich zemepisných šírkach celkom bežne. Poďme sa napriek tomu na nich pozrieť trochu blízka.
Ríbezle, to sú drobné bobule ovocného kríku, mierne kyslasté a bohaté na vitamíny a antioxidanty. Krík dorastá 1-2 metrov, kvitne nenápadnými žltozelnými kvetmi a plodne v dlhých hroznách. Ríbezle plodia od polovice júna do augusta. Bobule sa uplatňujú pri výrobe kompótov, džemov, vín a sirupov.
Baza rastie tiež na kríkoch - baza čierna. Ide i čierne kôstkovice s liečivými účinkami. Baza je v tradičnej medicíne považovaná za rastlinu, ktorá sa využíva úplne celá. Okrem kôry a korene, ktoré sú mierne jedovaté. Prirodzene baza sa vyskytuje na čistinkách, v lese, pri cestách a rumoviskách. Je rozšírený nielen v Európe, ale aj Ázii.
Plody ostružiny dobre poznáme z našich záhrad aj lesov. Botanicky ide o súplodie kôstkovíc, dôležité je vedieť, že ostružiny sú zbierané pre liečivé účinky, používajú sa na prípravu sirupov alebo džemov. Fialovo čierne plody obsahujú značné množstvo bioflavonoidov s antioxidačným potenciálom.
Ostružina malinová je pôvodne domáca rastlina v Európe aj Ázii. Jej plody veľmi dobre poznáme ako sladké červené maliny. Kríky sú až 2 metri vysoké, opadavé a charakterizujú ich prútové výhony. Samotné maliny sú cenené hlavne atraktívnej chuti a antioxidantom, ktoré obsahujú.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajovú lyžičku na 2 - 2,5 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIŠŇOVÉ POKUŠENIE - ovocný čaj

LESNÉ OVOCIE - ovocný čaj
