Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

PAPÁJA LIST

Kód: 853

Poznáte ju skôr z regálov s exotickým ovocím. Niekto si ju možno odtrhol pri potulkách po Strednej Amerike. Ale listy? Listy papáje sú medzi bylinkári pomerne veľkou novinkou. Pritom ich domorodci používajú pri bolestiach zubov a nervov. Nové výskumy navyše naznačujú potenciál aj v oblasti prevencie civilizačných chorôb. Chutia sladko, jemne, v závere mierne horkasto.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
India
Chuť
Chuť:
Prírodné, Jemná

Zloženie

Papája list 100%

Nálev a chuť byliny

Nálev z listov papáje má tmavo žltú farbu. Vôňa je veľmi nevýrazná, trochu pripomína čerstvo usušené seno. Chuť možno opísať ako jemnú, sladkastú, na konci nepatrne horkú.

Pôvod byliny

Plod papáje získal za čias Krištofa Kolumba prezývku ovocie anjelov. Je však pravdou, že skôr ako španielski a portugalskí moreplavci, poznali sladké ovocie vzhľadom pripomínajúce hrušku domorodí stredoamerickí indiáni. V tomto prípade ale o papáju so žltou dužinou a tisíckou kôstok nejde. Nemenej zaujímavé sú totiž z hľadiska obsahu zdraviu prospešných látok tiež jej listy.

Mohutné byliny pripomínajúce vzhľadom stromy dorastajú až 10 metrov. Pochádzajú zo Strednej Ameriky, pestujú sa ale takmer všade v trópoch. Papája obyčajná (Carica papaya) má dutú lodyhu (vyzerá ako kmeň), sladko voňajúce kvety vyrastajú v pazuchách listov. Plodom papáje sú bobule vážiace 0,5-10 kilogramov.

Veľké, až 75 centimetrov dlhé, opadavé listy pripomínajú tvarom ľudskú ruku. Vybrané svetové kuchyne používajú mladé listy podobne ako zeleninu - zapracovaním do najrôznejších pokrmov. Rovnako ako nezrelé plody, obsahujú aj mladé listy papáje mimoriadne zdraviu prospešné látky.

Účinky čaje

Papája
Účinky papáji

Ukážka balenia bylín

Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.

Príprava čaju

Teplota 100 °C Doba prípravy 8-10 minút Množstvo 2 čajovej lyžičky na 2 dl

Návod na prípravu

  1. Papája listy zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 2 čajové lyžičky na 2,5 dl.
  2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 2 lyžičky naviac.
  3. Necháme 8 minút lúhovať.
  4. Scedíme, teplý nápoj popíjame 2 x denne.
Chuť a tóny:
Intenzita
Trpkosť
Množstvo teínu
Kvalita
Opakované zaliatie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manutea.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Uvarte si tibetský čaj Uvarte si tibetský čaj
19. 6. 2016 2 minúty čítanie
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »