

STÁLA MLADOSŤ - BYLINNÁ ZMES
Kto by ho nechcel. Ostať večne svieži a plní elánu túžia tridsiatníci aj tí skorej narodení. Elixír nekonečnej mladosti neobjavil ani osobný lekár Rudolfa II. A že sa Tadeáš Hájek z Hájku veľmi snažil. Trochu sme sa jeho konaním inšpirovali. Nás "elixír" síce neobsahuje 77 bylín, ako to je v tajnom recepte, a ani kvapku alkoholu. Môžete si ho dopriať celý deň. Čas nezastavíte. Omladzujúci úsmev na tvári ale zaručene získate.
Zloženie
Yerba Mate, Koreň sladkého drievka, Kúsky ceylonskej škorice, Fenikel, Verbena, Žihľava, Listy mäty, Žen šen 4%, Aróma prírodná, Kandizované aloe vera (aloe vera, cukor), Listy ríbezlíNálev a chuť čaju
Nálev bylinnej zmesi Stálej mladosti dáva po zaliatí horúcou vodou tmavo žlto zelený nálev. Pretože čaj obsahuje niekoľko bylín, jeho vôňa je ľúbezne prírodná, s jemnými zábleskmi lesného ovocia. Chuť odpovedáá osviežujúcim čiernym ríbezliam. Hoci je sviežo kyslastá, nie je potrebné dodatočne sladiť. A keď, tak len pár kvapkami pravého medu.
Pôvod čaju
Neuveďjeme všetky ingrediencie čaju Stálej mladosti, ale pár slov si povieme o tých najdôležitejších...
Yerba Mate v nepraženej forme dodá zmesi nielen teín, antioxidanty a vitamíny, tiež miernu trpkosť a ľahkú zemitosť. Fermentované listy cezmíny paraguajskej (Ilex paraguariensis) používali juhoamerický indiáni na veľa chorôb. Od nich sa to "naučili" tiež Európania a ďalšie národy. Cezmína je strom rastúci na brehoch potokov a riek, chránená zvyčajne ostatnými stromami dažďového pralesa. Má vajcovité listy s vrúbkovaným okrajom. Prirodzene sa vyskytuje v Brazílii, Argentíne, Paraguaji aj Uruguaji. Po zberu treba listy a vetvičky napchať do vriec a nechať fermentovať. Mate je potom sušené, strihané a balené. V krajinách Južnej Ameriky patrí popíjanie nápoja z listov cezmíny paraguajskej k tradičným priateľským rituálom.
Koreň sladkého drievka pochádza zo Stredomoria. Podzemná časť sladovky hladkoplodnej (Glycyrrhiza glabra), ktorá rastie do výšky 1-1,5 metrov a plodí struky. Koreň sa uplatňuje v liečiteľstve aj potravinárskom priemysle. Obsahuje totiž glycyrrhizin, látku 50krát sladšiu ako cukor.
Mäta pieporné (Minta piperita) je základnou položkou európskeho ľudového liečiteľstva. Mentol a menthon, na ktoré je bohatá, prospieva ako aj na trávenie, tak aj k psychickej rovnováhe. Mäta sa nachádza v miernom pásme celého sveta. Rastlina má priamu vňať so slabým ochlpením a stopkaté listy. Práve ony sa sušia a používajú do čajových zmesí.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 95 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

BYLINNÁ ZMES OSPALÁ HLAVA - bylinný čaj
