TRADIČNÁ AJURVÉDSKA ZMES SO ZÁZVOROM
Ajurvéda je najtradičnejší systém starostlivosti o zdravie. Zdôrazňuje zdržanlivosť v jedle, spánku aj užívaní liekov. Stavia na jednoduchosti a prirodzenosti. Preto tiež odporúča bylinné čaje. Majú moc prečistiť telo, oblažiť myseľ, podporiť srdce, stimulovať pečeň a spevniť kosti. Tradičná ajurvédska zmes so zázvorom je správnou cestou k plnému zdraviu.
Zloženie
Zelený rooibos, Baza 13%, Bylina Tulsi, Škorica, Kúsky zázvoru 6%, Kvet bazy čiernej 6%, Kardamon, Aróma prírodná, Drvené korenie, Kvety slezuNálev a chuť čaju
Nálev čaju Tradičná ajurvédska zmes so zázvorom je svetlo oranžový. Arómu môžeme opísať ako veľmi harmonickú, prírodnú a čistú, sa zázvorovou stopou. Pri ochutnaní identifikujeme šťavnatú bazu, korenistý zázvor, škoricu a sladkastý Rooibos.
Pôvod čaju
Okrem Rooibosu sme všetky suroviny nakúpili na jednom mieste. Náš európsky dodávateľ bylín, korenia a ovocia dbá na najvyššiu kvalitu a venuje maximálnu pozornosť ich spracovaniu, skladovaniu a baleniu. Nakupuje pre nás len produkciu organického poľnohospodárstva, takže si môžeme byť istí, že naše čaje neobsahujú ťažké kovy ani iné škodlivé látky. Rovnako tak vyberáme arómu - záleží nám na jeho čisto prírodnom pôvode. Len tak totiž môžeme zaručiť, že nespôsobí prekyslenie organizmu, pálenie záhy ani podráždenie žalúdka.
Pre zelený Rooibos sme sa vypravili do juhoafrického Cederbergu. Len tam rastú kríky Čajovníkovca kapského, a to výhradne divo. Zberajú sa jeho celé vetvičky i s ihlicovitými lístkami. Tamojší farmári z nich vyrábajú buď fermentovaný, alebo zelený "čaj".
Príprava čaju
100 °C | 5 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.