

VANILKOVÝ KOLÁČ - ovocný čaj
Vanilka patrí k najobľúbenejším korením na svete. Niet preto divu, že na kúsky pravých strukov narazíte len v skutočných dobrotách. Jednou z nich je sypaný čaj Vanilkový koláč. Okrem aromatických plodov vanilovníku vám učarujú tiež jablká, mandle, ananás a jogurtové chrumky. A ešte jednu veľkú výhodu tento koláč má - pripravíte ho za 10 minút.
Zloženie
Kúsky bieleho jablka, Kúsky jablka, Kúsky ananásu, Sultánky, Jogurtové chrumky, Plátky mandlí, Kúsky vanilky, Lístky nechtíka, Kvet svetlice farbiarskej, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Vanilkový koláč svojmu menu hanbu rozhodne nerobí. Akonáhle otvoríte vrecúško, presvedčíte sa. Vonia úžasne vanilkovo. Po zaliatí horúcou vodou získate svetložltý nálev chutiaci sviežo, ovocno, trochu exoticky a veľmi lákavo. Jeden hrnček stačiť nebude. Varte rovno celú kanvu!
Pôvod čaju
Možno by sa zdalo, že vanilky je v tomto čaji najviac. Opak je ale pravdou. S korením je potreba zaobchádzať opatrne. Takže sme ho nešetrili, ale ani neplytvali. Čaj ho obsahuje presne toľko, aby ho chuť a vôňa milo podčiarkli ďalšími surovinami.
Korenie, ktore poznali už Toltékovia a Aztékovia, bolo do Európy privezená v prvej polovici 16. storočia. Kapsuly vanilovníku, Ako ich poznáme, maju za sebou dlhú cestu. A to Nnielen pokiaľ ide o vzdialenosť.
Kvety liánovitých orchideí, dnes pestovaných aj na Madagaskare, Tahiti, Cejlóne alebo Seychelách totiž opeľujú endemické včely a niektoré druhy kolibríkov. Preto trvalo dlhú dobu, než sa podarilo žať vanilku aj inde ako v juhovýchodnom Mexiku, kde je doma. Objav umelého opelenie vystrelil svetovú produkciu do závratných výšin a umožnil rozšírenie vanilovníkov aj mimo Mexiko.
Kapsuly sa trhajú asi pol roka po odkvitnutí a sú spracované buď mokrým alebo suchým spôsobom. V oboch hrá úlohu fermentácie, dozrievanie a sušenie.
Vanilku používali domorodé kmene ako prostriedok na povzbudenie srdcovej činnosti a celkovej harmonizácii organizmu. Dnes vieme, že obsahuje vitamíny radu B, omega kyseliny a tiež draslík, fosfor a sodík. Vďaka tomu povzbudzuje zmysly a odporúča sa pri vyčerpaní alebo podráždenie.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
3. Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 9 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
7. 9.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VANILKOVÁ SLIVKA - ovocný čaj

ŽIARIVÉ MANGO - ovocný čaj
