

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g
Krásavec na prvý pohľad. Miláčik na prvé ochutnanie. Taká je limitovaná edícia čaju z hôr Yi Wu. Hovorí sa, že ešte v minulom storočí išlo o oblasť odrazenú od zvyšku zeme neprekonateľnými kilometrami púšte. Možno to sú jedinečné podmienky východnej Číny, čo dáva unikátnemu čaju mäkkú a príjemne zemitú chuť. Možno to sú ruky tamojších roľníkov a majiteľov čajových záhrad. Možno jeho päťročné zrenie. Posúďte sami...
Zloženie
Červený čaj Pu Erh YI WU MOUNTAIN 100%Nálev a chuť čaju
Päťročný I Wu Mountain Pu Erh sa radí medzi špičkovým čajom s veľmi príjemnou mäkkosťou. Nebýva zvyčajné, že by sa čajový nováčik do Pu Erhu okamžite zamiloval. V tomto prípade je to dosť možné. Chuť vykazuje pre Pu Erhy typickú zemitosť len natoľko, aby dokreslila ceľkový harmonický dojem. Záverečná sladkosť nápoja zostáva na jazyku po dlhý čas. Nálev má tmavú, až nepriehľadnú farbu.
Pôvod čaju
Nie je vôbec ľahké sa dopátrať pôvodu tohoto jedinečného Pu Erhu. Jeho pestovanie, zber, aj výrobné postupy sú chránené podobne prísne ako svetové vynálezy. Čo ale vieme, to vám radi prezradíme.
Táto mimoriadna edícia Pu Erhu je vyrobená z lístkov starých, divoko rastúcich čajovníkov. Nachádzajú sa v kopcoch Yi Wu Mountain, rozptýlené v nadmorskej výške 650 až 2023 metrov. Ich šklbanie totiž nie je žiadnou mechanickou záležitosťou, ale otázkou pohybu v strmom svahu zarastenej džungle, často nie príliš bezpečnej. Lístky sú veľmi starostlivo vyberané, šklbané, samozrejme ručne a zobrané na miesto spracovania.
Lístky sa pri výrobe Pu Erhu nechávajú krátko zvädnúť, potom je potrebné s prostredníctvom vysokej teploty zastaviť prirodzenú oxidáciu enzýmov, čajové listy stočiť a dosušiť. To ale zďaleka nie je všetko. Aby bol Pu Erh najlepším Pu Erhom, je potrebné suchý čaj navlhčiť, nahrnúť na hromady a nechať kvasiť. Vďaka kmeňom Aspergillus a ďalším, ktoré sa vyskytujú na listoch čajovníkov, môže čaj dozrievať až k vytúženej chuti a vôni. Niekedy to trvá pár dní, inokedy celé mesiace.
Nakoniec pristupujú výrobcovia k lisovaniu čaju do koláčov, hniezd alebo tehličiek. Aj v tejto fáz sa čaju ponechá dostatok času na zrenie. V prípade I Wu Mountain Pu Erh to bolo celých 5 rokov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Vyrežte alebo zlomte kus Pu Erhu tak veľký, aby sa zmestil 1 čajová lyžička a nalejte vriacou vodou. Pomer 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























7. 12.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PU ERH MINI TOU CHA - stárí 15 let

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh
