

-
Čaje podľa obsahu bylín
- Alchemilkový čaj
- Bambusový čaj
- Čaj z malinovníka
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnica čínska
- Harmančekový čaj
- Jazmínový čaj
- Konopný čaj
- Lipový čaj
- Ľubovníkový čaj
- Mätový čaj
- Medovkový čaj
- Modrý čaj s Clitoriou
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalviový čaj
- Šípkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
- Žihľavový čaj
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Čistý Pu Erh
Pu Erh bol dlho čaj, o ktorom mohol bežný smrteľník len snívať. Traduje sa, že bol vyrábaný "na objednávku" čínskeho cisára a jeho dvora. Majitelia čajových záhrad juhočínskej provincie Yunnan vybrali najlepšie čajové lístky, ktoré stlačili a nechali ich fermentovať. Pu Erh bol na svete! Veľkým… celý popis

PU ERH std.

PU ERH MINI TOU CHA - stárí 15 let

PU ERH ROYAL

PU ERH 1ST GRADE

PU ERH MINI TOU CHA

PU ERH SUPER BIO

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO

PU ERH GREEN

CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g

PU ERH GREEN TUO CHA

PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh

CHINA GOLDEN TIPPY PU ERH KING SIMAO

CHINA YUNNAN QUEEN OF PU ERH

PU ERH BEENG CHA - 357g

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g

CHINA GREEN PU ERH SHENG CHA BIO

CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357g
Čistý Pu Erh
Pu Erh bol dlho čaj, o ktorom mohol bežný smrteľník len snívať. Traduje sa, že bol vyrábaný "na objednávku" čínskeho cisára a jeho dvora. Majitelia čajových záhrad juhočínskej provincie Yunnan vybrali najlepšie čajové lístky, ktoré stlačili a nechali ich fermentovať. Pu Erh bol na svete!
Veľkým prekvapením sa asi stal fakt, že dodatočne fermentovaný čaj nielen dlho vydrží, ale čím je starší, tým tiež lepšie chutí. Dnes si môžete kúpiť hneď niekoľko druhov Yunnanského Pu Erhu. Spoznáte ho podľa veľkých hnedých lístkov a zemitej arómy. Chuť je veľmi osobitá, samozrejme zemitá, slabo horkastá, ale často s mimoriadne príjemnou sladkastou dochuťou.
Čo je Šeng Pchu-Er a Šu Pchu-Er.
Meno Pu Erh alebo Pchu-Er označuje v podstate dva typy čajov, ktoré sú vyrábané dvoma rôznymi spôsobmi. Na ich výrobu sa ale používa jedna a tá istá širokolistá odroda čajovníka čínskeho Ta-jie (Dayeh). Po natrhaní sa čaj suší a krátkym nahriatím zbaví enzýmov. Pomalým dosušovaním vznikne produkt nazývaný mao čcha. Podľa toho, ako sa s ním nakladá ďalej, stojí na koci výrobného procesu buď Šeng Pchu-Er alebo Šu Pchu-Er
- Šeng Pchu-Er je lisovaný čerstvý zelený čaj, ktorý postupne tmavne a s rokmi mení chuť aj vôňu. Pôvodne sa vyrábal na okamžitú spotrebu. Niekedy v 60. rokoch minulého storočia sa zistilo, že dlhé skladovanie tomuto čaju nijako neubližuje. Práve naopak. Skvelého objavu sa chytili obchodníci, konzumenti spievali samú chválu. Nestalo sa tak v rodisku Pu Erhu, Junnanu, ale tisíce kilometrov ďaleko - v provinciách Kunag Tung, Hongkongu a inde. Lisované čaje boli populárne vďaka zaujímavým tvarom a stali sa predmetom zberateľského záujmu.
Pri výrobe sa mao čcha preparí, čím zmäkne a môže byť lisovaý do najrôznejších foriem. Istá vlhkosť v čaji tak zostáva a počas rokov vďaka prirodzeným baktériám čaj zreje. Po piatich až desiatich rokoch je považovaný za "hotový". - Šu Pchu-Er je v podstate zrelý okamžite po vyrobení. Mao čcha sa v tomto prípade ukladá do vrstiev, ktoré sú navlhčené vodou a ukryté pod plachtu. Dôjde k zapareniu, aktivizácii baktérií a rýchlemu zreniu. Po niekoľkých desiatkach hodín sa čaj buď lisuje, alebo suší a balí ako celolistový sypaný čaj.