-
Čaje podľa obsahu bylín
- Alchemilkový čaj
- Bambusový čaj
- Čaj z malinovníka
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnica čínska
- Harmančekový čaj
- Jazmínový čaj
- Konopný čaj
- Lipový čaj
- Ľubovníkový čaj
- Mätový čaj
- Medovkový čaj
- Modrý čaj s Clitoriou
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalviový čaj
- Šípkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
- Žihľavový čaj
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Čistý Pu Erh
Pu Erh bol dlho čaj, o ktorom mohol bežný smrteľník len snívať. Traduje sa, že bol vyrábaný "na objednávku" čínskeho cisára a jeho dvora. Majitelia čajových záhrad juhočínskej provincie Yunnan vybrali najlepšie čajové lístky, ktoré stlačili a nechali ich fermentovať. Pu Erh bol na svete! Veľkým… celý popis
PU ERH std.
PU ERH MINI TOU CHA - stárí 15 let
PU ERH ROYAL
PU ERH 1ST GRADE
PU ERH SUPER BIO
GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO
PU ERH GREEN
CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO
PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM
PU ERH GREEN TUO CHA
BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh
CHINA GOLDEN TIPPY PU ERH KING SIMAO
CHINA YUNNAN QUEEN OF PU ERH
PU ERH BEENG CHA - 357g
YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g
CHINA GREEN PU ERH SHENG CHA BIO
CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357g
PU ERH MINI TOU CHA
CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
Čistý Pu Erh
Pu Erh bol dlho čaj, o ktorom mohol bežný smrteľník len snívať. Traduje sa, že bol vyrábaný "na objednávku" čínskeho cisára a jeho dvora. Majitelia čajových záhrad juhočínskej provincie Yunnan vybrali najlepšie čajové lístky, ktoré stlačili a nechali ich fermentovať. Pu Erh bol na svete!
Veľkým prekvapením sa asi stal fakt, že dodatočne fermentovaný čaj nielen dlho vydrží, ale čím je starší, tým tiež lepšie chutí. Dnes si môžete kúpiť hneď niekoľko druhov Yunnanského Pu Erhu. Spoznáte ho podľa veľkých hnedých lístkov a zemitej arómy. Chuť je veľmi osobitá, samozrejme zemitá, slabo horkastá, ale často s mimoriadne príjemnou sladkastou dochuťou.
Čo je Šeng Pchu-Er a Šu Pchu-Er.
Meno Pu Erh alebo Pchu-Er označuje v podstate dva typy čajov, ktoré sú vyrábané dvoma rôznymi spôsobmi. Na ich výrobu sa ale používa jedna a tá istá širokolistá odroda čajovníka čínskeho Ta-jie (Dayeh). Po natrhaní sa čaj suší a krátkym nahriatím zbaví enzýmov. Pomalým dosušovaním vznikne produkt nazývaný mao čcha. Podľa toho, ako sa s ním nakladá ďalej, stojí na koci výrobného procesu buď Šeng Pchu-Er alebo Šu Pchu-Er
- Šeng Pchu-Er je lisovaný čerstvý zelený čaj, ktorý postupne tmavne a s rokmi mení chuť aj vôňu. Pôvodne sa vyrábal na okamžitú spotrebu. Niekedy v 60. rokoch minulého storočia sa zistilo, že dlhé skladovanie tomuto čaju nijako neubližuje. Práve naopak. Skvelého objavu sa chytili obchodníci, konzumenti spievali samú chválu. Nestalo sa tak v rodisku Pu Erhu, Junnanu, ale tisíce kilometrov ďaleko - v provinciách Kunag Tung, Hongkongu a inde. Lisované čaje boli populárne vďaka zaujímavým tvarom a stali sa predmetom zberateľského záujmu.
Pri výrobe sa mao čcha preparí, čím zmäkne a môže byť lisovaý do najrôznejších foriem. Istá vlhkosť v čaji tak zostáva a počas rokov vďaka prirodzeným baktériám čaj zreje. Po piatich až desiatich rokoch je považovaný za "hotový". - Šu Pchu-Er je v podstate zrelý okamžite po vyrobení. Mao čcha sa v tomto prípade ukladá do vrstiev, ktoré sú navlhčené vodou a ukryté pod plachtu. Dôjde k zapareniu, aktivizácii baktérií a rýchlemu zreniu. Po niekoľkých desiatkach hodín sa čaj buď lisuje, alebo suší a balí ako celolistový sypaný čaj.