

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO
Kráľ všetkých Pu Erhov, vládca krajiny bez priemyselných hnojív a postrekov. Bio koruna mu pristane. Prapredok čajov s veľmi zaujímavým postupom výroby znižuje cholesterol, chráni pred infekciami a urýchľuje trávenie. V jeho ríši nenájdete únavu, smútok ani bolenie brucha. King of Pu Erh Bio sa postará o pevné zdravie a dobrú náladu svojich vyznávačov.
Zloženie
Červený čaj KING OG PU ERH 100%Nálev a chuť čaju
King of Pu Erh Bio dáva nálev gaštanovej farby. Jeho chuť môžeme opísať ako komplexnú, s mäkkými zemitými tónmi. Tá k Pu Erhom tradične patrí. Aróma vyniká trpkosťou a osviežujúcim závanom čerstvosti.
Tieto čaje sa výborne hodia na popíjanie v teplom stave, skvelo chutia aj ako ice tea.
Pôvod čaju
Prvotriedny Pu Erh sme priviezli z juhočínskej provincie Yunnan. Tá patrí k tradičným baštám čaju a tak nie je divu, že z nej pochádzajú najkvalitnejšie sorty zelených čajov aj Pu Erhov. Posledne spomínané nájdete tiež pod názvom červené čaje. Majú totiž do červena sfarbený nálev a od čiernych čajov sa odlišujú zvláštnym spôsobom výroby - takzvanou dodatočnou fermentáciou. Vďaka nej získavajú unikátne zdravotné účinky. Pu Erhy si vyslúžili prezývku čínsky penicilín.
Na juhozápade Junnanu, na dolnom toku rieky Mekong, nájdeme mesto Pu Erh. Leží v nadmorskej výške 1300 metrov, má teplé a vlhké subtropické podnebie. Najteplejším mesiacom je jún (23 ⁰C) najchladnejším január (14 ⁰C). Nie je žiadnym prekvapením, že júnové zrážky tvoria až 70% z ročného úhrnu. Podľa mesta Pu Erh sa volá aj originálny čínsky čaj, ktorý si nemôžete pomýliť so žiadnym iným.
Pu Erh sa predáva buď ako sypaný celolistový čaj, alebo lisovaný do najrozmanitejších foriem. King of Pu Erh je prvým prípadom. Lístky sa zberajú z čajovníkov blízkych prapôvodným odrodám. Majú veľké listy a v Číne ich označujú ako Ta-Jie (Veľký list). Ručne je zbieraný puk a 3 až 4 lístky. Nechávajú sa zavädnúť a potom sú na veľkých panviciach nahrievané. Tomuto kroku sa hovorí "zabiť zelenú". Počas neho je totiž zastavená prirodzená oxidácie enzýmov (ak by pokračovala, bol by výsledkom čaj čierny). Čaj je rôzne rolováný a stáčaný a nakoniec sušený, najčastejšie na slnku. V tejto fáze sa čaj volá Mao Cha, a buď putuje na trh, alebo sa ďalej spracúva. Robotníci ho navlhčia, nahrnú na hromady a nechávajú kvasiť. Vďaka tomu, že na lístkoch čajovníkov sa prirodzene vyskytujú kmene baktérií a plesní, ktorým vlhko prospieva, premení sa Mao Cha priebehu niekoľkých dní, mesiacov a niekedy aj rokov v jedinečný Pu Erh. Vo chvíli, keď manažér plantáže a ochutnávač uznajú proces zrenia na konci, putuje čaj ku triedeniu alebo napareniu a lisovaniu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pu Erh zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























22. 10.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PU ERH SUPER BIO

PU ERH 1ST GRADE
