

PU ERH ROYAL
Zloženie
Červený čaj Pu Erh 100%Nálev a chuť čaju
Pu Erhy sú čaje, ktoré možno na prvé ochutnanie prekvapia. Kto sa ale napije druhýkrát a tretíkrát, nájde v nich nezvyčajnosť, atraktívnu a jedinečnú. Pu Erh Royal má jemnú, mierne sladkú a stredne zemitú chuť. Dokáže občerstviť a jemne povzbudiť. Rozhodne stojí za vyskúšanie.
Pôvod čaju
Ak je niekde Pu Erh doma, potom v juhočínskej provincii Yunnan. Svoje meno dostal po meste Pchu-er, v ktorom sa zhromažďovali všetky čaje z okolia, aby boli spracované a predané kupcom. Čajovníky, z ktorých sa Pu Erhy vyrábajú, rastú vysoko v kopcoch. Špecifická klíma má na originálnu vlastnosť čaju samozrejme zásadný vplyv. Rovnako, ako postup, ktorým sa čajové lístky spracovávajú. Detailne ho pozná len veľmi málo ľudí. Je totiž tajomstvom, ktoré si odovzdávajú majitelia čajových záhrad z generácie na generáciu.
Čajové lístky pre Pu Erh sa zbierajú z veľkolistej odrody Camellia sinensis nazývané Ta-jie (Dayeh). Po naškubání sa lístky nechávajú zavädnúť a potom sa sušia, aby sa zbavili enzýmov. Nasleduje pomalé dosušovanie. Tak vzniká medziprodukt Pu Erhu, čaj pomenovaný mao čcha. Ten sa môže použiť (a začasto používa) na prípravu nápoja, alebo sa ďalej spracúva. Jeho lístky sa naskladajú na veľké hromady a navlhčia vodou. Takto sa, prikryté plachtami, nechajú niekoľko desiatok hodín zapariť. Baktérie a plesne, ktoré sú na čajových lístkoch prirodzene prítomné, urýchlia zrenie čaju a dodajú mu originálne senzorické parametre. Akonáhle je tento proces ukončený, môže sa čaj zlisovať do najrôznejších tvarov (hniezda, tabuľky, koláča...), alebo je dosušený a predávaný ako sypaný.
Je dobré vedieť, že Pu Erhy zrejú aj vekom. Tie najstaršie bývajú veľmi lahodné. Milovníci Pu erhu tiež dobre poznajú ich schopnosť podporiť kondíciu. Pu Erhy totiž obsahujú minerály, vitamíny skupiny B a ďalšie látky prospievajúce zdraviu. Nie nadarmo sa Pu Erh prezýva "čínsky penicilín".
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zalejte 1 čajovú lyžičku Pu Erhu 1,5-2 dl vody s teplotou 100 °C.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku čaju naviac.
- Lúhujte pod pokrievkou 3-5 minút, potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PU ERH std.

PU ERH 1ST GRADE
