

PU ERH 1ST GRADE
Tento popravde netuctový čaj si vyslúžil mnoho prezývok. Tam, kde rastie, mu hovoria Čaj čínskych cisárov, Európania ho titulujú Červené zlato alebo Čínsky penicilín. Pu Erh oceňujú skutoční milovníci a znalci svetových čajov. Má mimoriadne sfarbenie a chuť aj famózne účinky na zdravie. Ako mu budete hovoriť vy?
Zloženie
Červený čaj Pu Erh 1ST Grade 100%Viac o čaji
Nálev Pu Erh 1st Grade je tmavo hnedý, skoro nepriehľadný. Vôňa je výrazná so zemitým podtónom, v ústach cítime dymové tóny, dochuť je mierne sladká. Je to čaj pre skutočných špecialistov, niekto si na jeho arómu zvyká dlhšie, iný sa zamiluje s prvým dúškom.
Pôvod čaju
Červený čaj Pu Erh s tmavými a jemnými listami je výnimočný po všetkých stránkach. Pestuje sa v čínskej provincii Yunnan, v nadmorských výškach medzi 1200-2000 metrov. Na juhozápadnej hranici Číny, v provincii Younnan, má čaj viac ako tisícročnú históriu. Za jeho predchodca je pokladaný divoko rastúci čajovník Camellia assamica s nevšedne veľkými listami. V horách Junnanu zahalených do mrakov sa teplota pohybuje medzi 12 a 23 stupňov celzia. Najviac prší od mája do októbra, v období monzúnu. Takéto podmienky čínskym čajovníkom náramne svedčia, preto sa tradičné Pu Erh žnú v troch etapách - v polovici apríla (zberajú sa "jarné závitky"), medzi júlom a augustom (druhá úroda) a v septembri a októbri (zberá sa "zrnkový kvet") . Spracovanie Pu Erhu je opradené tajomstvom a patrí k čínskym národným pokladom. Isté je, že za jeho nezvyčajnou chuťou a vynikajúcimi vlastnosťami stojí zvláštny fermentačný proces a dĺžka zrenia. Pu Erh je mimochodom jediný čaj, u ktorého platí: čím starší, tým lepší.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pu - Erh zalejte vriacou vodou, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PU ERH std.

PU ERH MINI TOU CHA - stárí 15 let
