

CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO
Prastaré čajovníkové stromy z provincie Yunnan vydali to najlepšie. Ich zelené a pevné lístky plné vzácnej arómy boli spracovanie unikátnou metódou pomalej fermentácie. Vďaka tomu vynikajú delikátnou zemitou chuťou a skvelými zdravotnými účinkami. Pu Erhy sa pijú skoro dvetisíc rokov. A nie je najmenší dôvod v tom nepokračovať.
Zloženie
China PU ERH TEA 1ST GRADE ORGANIC 100%Nálev a chuť čaju
Čaju typu Pu Erh charakterizuje zemitá chuť, ktorou prebleskuje ľahká nasládlosť. Nálev je tmavo hnedý, aróma prírodná a svieža. Dajte pozor na dĺžku lúhovania - dlho zaliaty čaj vykazuje hrubú a silnú chuť.
Tento organický Pu Erh je výborný nielen ako horúci nápoj, ale aj ako ice tea. Vyskúšajte jeho občerstvujúci potenciál!
Pôvod čaju
Organický čínsky Pu Erh pochádza z oblasti Jing Mai Mangjing, ktorá sa sa nachádza v juhozápadnej provincii Yunnan. Rastú tam údajne najstaršie čajovníky čínske (Camellia sinensis) na svete. Práve ony poskytujú ten správny materiál pre výrobu tradičného, ??pomaly fermentovaného čaju. Krajina je hornatá, klíma bohatá na monzúnové dažde.
Čajové lístky na výrobu Pu Erh Tea 1st Grade Organic sa zbierajú prevažne ručne. Najvzácnejšie sú čajovníky, ktoré rastú desiatky rokov bez zásahu ľudskej ruky. Ich oceňovanou pridanou hodnotou je absencia ťažkých kovov a iných pozostatkov znečistenia, navyše sa tieto vzácne kríky pestujú takmer vždy v režime organického poľnohospodárstva. Bola by škoda ich "dopovať" priemyselnými hnojivami a postrekmi.
Čajové lístky žnú farmári niekoľkokrát za rok. Ide o to, aby mohli našklbať ako mladé púčiky, tak staršie 3-4 lístočky. Tie sú pre výrobu Pu Erhu zásadné. Ich spracovanie je trochu opradené tajomstvom a presný postup výroby Pu Erhu nosia manažéri plantáží len v hlave. Všeobecne sa vie, že po našklbaní sa lístky nechávajú zavädnúť na slnku, potom sú zohrievané na veľkých panviciach a ručne rolované. Takému výrobku sa hovorí Mao Cha, a buď sa predáva rovno na trh, alebo ďalej spracováva. Tým vzniká Sheng Cha, jeho výroba trvá niekoľko dní až rokov. Mao Cha sa navlhčí a nechá fermentovať. Vďaka tomu vyzreje a získa špecifickú chuť. Nakoniec sa triedi, naparuje a lisuje. Pu Erh tak môžeme kúpiť buď ako sypaný čaj, alebo v podobe hniezd, tehličiek, tabuliek a koláčov. Často sú ozdobené vytlačenými ornamentmi alebo zalisovaným čajovým lístkom.
Na trhu nájdeme Pu Erh tiež pod názvom Pchu er, Pu'er alebo Pu-Erh.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pu - Erh STD zalejte vriacou vodou, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajová kanvica so sitkom 900 ml - orientálny motív

Čajová kanvica so sítkom 900 ml - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

OOLONG TIE GUAN YIN, Železná bohyňa milosrdenstva

PU ERH SUPER BIO
