

PU ERH BEENG CHA - 357g
Pozor: Toto je limitovaná edícia unikátneho Pu Erhu z provincie Yunnan. Zlisované listy starých divokých čajovníkov považujú ich prívrženci za úplne čajové nebo. Chuť týchto osobitých čajov si však žiada trochu vytrvalosti. Ale kto si na zvláštne zemitosť zvykne, už ich nikdy neopustí. Ploché koláče kvalitného Pu Erhu mu prinesú nielen potešenie, ale aj sviežosť a dobrú náladu.
Zloženie
Červený čaj Pu Erh 100%Nálev a chuť čaju
Pu Erh Beeng Cha dáva nápoj veľmi tmavej farby a špecifickej, zemitej chuti. Ale nielen to. Kto jeho tónom venuje skutočnú pozornosť, objaví súhru hladkých a horkosladkých dochutí. Tento Pu Erh vonia medovo zemito.
Pôvod čaju
Keď sa povie Yunnan, vybavia si čajomilci čínsku provinciu s tisícročnou tradíciou pestovania, zberu a spracovania čajových lístkov. Rozkladá sa na juhozápade krajiny, v hornatej oblasti. Má mierne podnebie a dlhú vegetačnú dobu. Zimy sú pomerne teplé a najviac dažďových zrážok sa vyskytuje medzi júnom a augustom. Yunnan nie je príliš bohatý na ornú pôdu. Čajové záhrady sa nachádzajú na kopcoch, často ťažko prístupných. To platí najmä pre tých, v ktorých rastú staré čajovníky čínske (Camellia sinensis). Práve ich listy spracovávajú roľníci do vzácneho Pu erhu.
V zásade sa čaj vyrába v dvoch krokoch. V prvom vznikne Mao Cha, v druhom potom samotný Pu Erh (pchuer, pchu-er). Mao Cha je akýsi medziprodukt - čaj spracovaný podobne ako zelený. Ten je následne používaný rôznymi spôsobmi. Pri výrobe šeng pchu-eru, teda čerstvého typu, je Mao Cha preparená, čím suché lístky zmäknú a môžu sa lisovať do foriem najrôznejších tvarov. Čaj potom zreje (aj niekoľko rokov) v stabilných podmienkach pôsobením baktérií, ktoré sa na jeho listoch prirodzene vyskytujú.
Druhou možnosťou spracovania Mao Cha je šu pchu-er - zrelý typ. Lístky sa nelisují, ale zvlhčia, rozložia v hrubých vrstvách a prikrytá Celta sa na niekoľko hodín zaparí. Tým je povzbudená aktivita baktérií a čaj rýchlo zreje. Až potom je buď lisovaný, alebo sušený a predávaný ako sypaný Pu Erh.
Kvalitné Pu Erhy získavajú starobou interesantné chuťové nuansy. Sú to jediné čaje, ktoré pri správnom skladovaní vydrží desiatky rokov plne aromatické. Je však pravdou, že ideálne podmienky pre ich uloženie panujú práve v mieste ich "narodenia". Európsky vzduch je pre Pu Erhy suchý a môže čaj skôr poškodiť, ako mu prospieť.
Ak niekto hovorí o Pu Erhu a jeho vplyve na telesnú a duševnú pohodu, začasto sa zmieni o "čínskom penicilínu". Tradičná čínska medicína tomuto čaju skutočne prisudzuje schopnosti potierať rad neduhov. Okrem toho rozjasňuje Pu Erh myseľ, predchádza zlej nálade a podporuje dobré trávenie.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ukrojte kúsok Pu Erhu v množstve, aby sa vošiel na 1 čajovú lyžičku a zalejte vriacou vodou, pomer 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CEYLON HIGH GROWN OP - čierny čaj

YERBA MATE ELABORADO CON PALO
