

ASHWAGANDHA BIO - Indický ženšen bylina - prášok
Úprimne - púdrový prášok z koreňa ajurvédskej byliny nebudete milovať pre lahodnú chuť. Jeho nadšeným konzumentom sa stanete pre benefity, ktoré po stáročia prináša vyznávačom prírodnej medicíny. Ashwagandha vráti silu vo všetkých oblastiach zdravia, ktoré si len dokážete predstaviť. Nie nadarmo sa s ňou zaoberá viac ako dvesto odborných štúdii.
Zloženie
Ashwagandha 100%Nálev a chuť byliny
Ashwaganda má svetlú, smotanovú farbu a vôňu, ktorá môže pripomínať pach konskej srsti. Samotný prášok chutí výrazne horko.
Pôvod byliny
Nomen omen, hovorí sa. V prípade rastliny, z jej koreňa sa mlelo tento prášok, platí latinské príslovie stopercentne. Withanie snodárná (Withania somnifera) totiž vykazuje až fantastické účinky, ako sen. V ajurvédskej medicíne sa jej koreň používa viac ako 3000 rokov, teraz sa o Ašvagande začína hovoriť aj v tradičnom európskom ľudovom liečiteľstve.
Stálezelená vytrvalá bylina rastie v tropických a subtropických oblastiach Afriky, Ázie a Európy. Nemá vysoké pôdne nároky, preto ju ľahko nájdeme pri cestách alebo v kríkoch. Dorastá až do 2 metrov, má ochlpené vetvy a tuhé vajcovité listy, na líci jemne ochlpené, na rube plstnaté. Ashwagandha kvitne žltozeleno, plodom je oranžová bobuľa obalená kalichom. Vo vnútri sa nachádzajú hnedé semená.
Nie sú to ale ani plody, ani listy, čo stojí za vysoký záujem po Ašvagande. V centre záujmu liečiteľov a vyznávačov zdravého životného štýlu je jej nenápadný koreň. Zbiera sa zvyčajne za 180 dní od vysadenia rastliny, v Indii to väčšinou býva začiatkom januára. Korene sa musia od rastliny oddeliť a dobre vysušiť. Následne sú pomleté. Uvádza sa, že z 1 hektára pôdy je možné získať 350-400 kg korene Ašvagandy.
Medzi oblasťami, v ktorých sa indická Ašvaganda pestuje, patrí Madhya Pradesh, Gujarat, Haryana, Maharashtra, Punjab a ďalší. Na miestnych trhoch môžeme nájsť pod rôznymi názvami, napríklad Ajgandha, Amukkara, Trittavu, Ghoda, Tilli, Góda akan, Asun, Penneru alebo Vajigandha. U nás sa jej hovorí indický ženšen (hoci so skutočným ženšenom botanicky nemá nič spoločného) alebo tiež zimná čerešňa.
Prášok z koreňa Ašvagandy by bez rady lekára nemali užívať tehotné ani kojace ženy, opatrnosť sa odporúča aj ľuďom s autoimunitním ochorením.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Návod na prípravu
1. Malú lyžičku prášku rozmiešajte v trochu vody na kašu.
2. Kašičku môžete rozriediť vodou, džúsom alebo šťavou.
3. Ašvagandu je možné uvariť v mlieku a dochutiť medom.
4. Odporúčané dávkovanie: 5 gramov prášku 1x denne.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GINKGO LISTY - bylina

KOTVIČNÍK VŇAŤ (Tribulus Terrestris) - bylina

PESTREC MARIÁNSKY PLOD - DRTENÝ
Prezerali ste

