CEYLON FOP CANDYMAN KANDY - čierny čaj
Kto hľadá čierny čaj s nádychom citrusových plodov, opalizujúcim medeným nálevom a plný antioxidantov, práve ho našiel! Ochutnať cejlónsky Candyman je ako preniesť sa na nádherný ostrov v Indickom oceáne. Z nášho čaju na vás dýchnu dažďové pralesy, vysoké pohoria aj koralové útesy. Ceylon Fop Candyman Kandy sa výborne hodí na dlhé raňajky alebo k popoludňajším desiatam.
Zloženie
Čierny čaj Ceylon FOP Candyman Kandy 100%História čaju
Čierny čaj má na Cejlóne (dnešná Srí Lanka) zaujímavú históriu. Ostrovný štát v juhovýchodnej Ázii bol až do polovice 19. storočia preslávený pestovaním škorice a kávy. Ich úroda však bola často ničená tropickými tornádami a kávovou plesňou. V roku 1824 priviezli do krajiny prvé čajovníky z Číny Briti a v roku 1867 sa narodil čajový priemysel na Cejlóne. Obyvatelia rýchlo zistili, že ich čajové rastliny pestované vysoko na svahoch kopcov majú výnimočné vlastnosti. Po čajových lístkoch jedinečnej chuti a farbách bol razom obrovský dopyt na celom svete. Z Cejlónu sa stal významný dodávateľ čaju mimoriadnych kvalít. S obľubou ho popíjajú Angličania, ktorí ho podávajú tradične s mliekom, aj Španieli, pre ktorých je s kúskom citróna súčasťou popoludňajšej siesty./p>
Ceylon Fop Candyman Kandy má jemné kučeravé lístky so striebristými a farebnými tipsami. Zberá sa vo februári a marci alebo auguste a septembri. Jeho chuť je závislá na regióne, z ktorého pochádza. Čaje z provincie Kandy, mimochodom oblasti vôbec prvých čajových plantáží založených na Cejlóne, majú mierne citrusovú arómu a štipľavú, ale napriek tomu lahodnú, plnú chuť. Čajové lístky sú starostlivo vyberané a fermentované. Vďaka tomuto procesu vynikajú zvýšeným obsahom kofeínu./p>
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 3-5 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte
27. 11.