

CEYLON ORANGE PEKOE - čierny čaj
Dvoma slovami: čistý a svieži. Ceylon Orange Pekoe je esenciou toho najlepšieho, čo od čierneho čaju môžeme čakať. Veľmi jemný, vysoko kvalitný a mimoriadne povzbudzujúci. Klasika z provincie, kde sa čaj pestuje už od roku 1870, nesklame. Jemne pikantný čaj zahreje skrehnuté prsty a dodá energiu po túre zasneženou krajinou. Siahnite po ňom ale aj v sparnom letnom popoludní v meste - prinesie vám dobrú náladu a chuť do ďalšej práce.
Zloženie
Čierny čaj Ceylon Orange Pekoe 100%Viac o čaji
Odborníci o Ceylon Orange Pekoe hovoria, že je jemný a osviežujúci. Z našich skúseností vyplýva, že okrem týchto skvostných vlastností ho zákazníci milujú aj pre jeho povzbudzujúce účinky. Mnohí berú prípravu tohto tradičného čaju ako niekoľko minút relaxácie. Varenie vody, naberanie dlhých čiernych lístkov, zaliatie a sledovanie, ako sa nálev sfarbuje do iskrivého jantárového tónu - to všetko patrí k malým každodenným radostiam priaznivcov kvalitného čaju. Nech už ho doladia mliekom, alebo po vychladení ozdobia plátkom citróna - Ceylon Orange Pekoe bude vždy patriť do top ten čiernych čajov.
Pôvod čaju
Tento čaj rastie na úbočiach vysokých pohorí Srí Lanky (Cejlón). Pre jeho chuť je určujúca nadmorská výška, juhozápadné monzúnové dažde a pomerne chladné počasie v období od januára do marca. Oblasť Dimbula, odkiaľ Ceylon Orange Pekoe pochádza, patrí k historicky prvým čajovým lokalitám na Cejlóne.
Úroda čaju
Ľudia, ktorí čajové lístky žnú, tak majú so zberom a výrobou čaju niekoľko generačné skúsenosti. Čaj triedy Pekoe sa skladá len z listových púčikov, ktoré sa trhajú bez pomoci nechtov alebo akýchkoľvek ostrých nástrojov, len bruškami prstov. Tak, aby sa zamedzilo mechanickému poškodeniu lístočkov. Čaj žnú väčšinou iba ženy, denne sú schopné natrhať 15-20 kg čerstvých čajových lístkov. Tie sú veľmi rýchlo prevezené k triedeniu a sušeniu. Ďalej sa valcujú, krútia a ponechajú procesu kvasenia v teple a vlhku. Zo zelených lístkov sa tak stávajú čierne, už fermentované.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
4. 11.
16. 7.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

EARL GREY - čierny čaj

YUNNAN BLACK PREMIUM - čierny čaj
