

CHINA GUANGXI JASMINE SILVER NEEDLE BEENG CHA 200 g - biely čaj
Že na dokonalosti nejde už nič vylepšiť? Čínski čajoví majstri si to rozhodne nemyslia. Keď dokáže zrenie toľko prospieť pu-erhu, čo potom prevedie s exkluzívnym, a pre mnohých zrejme najlepším bielym čajom sveta, s jazmínovým Silver Needle? Výsledok je viac ako znamenitý. Úplne netradičné lisovanie do koláča a nebeská hra chutí s typickou podmanivou vôňou stojí za definíciou nového vrcholu medzi čajmi.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Nálev má zlatistý odtieň, ktorý je oveľa výraznejší ako pri klasickom Silver Needle. Plná chuť je lahodne sladkastá s príjemnou, dlhotrvajúcou dohrou. Jazmín je viditeľný aj na jazyku a s čajom je previazaný v harmonickej symbióze.
Pôvod čaju
Krajina hôr, lesov, riek a mimoriadneho čaju. Tak by sa v skratke dala popísať čínska autonómna oblasť Guangxi. Vďaka subtropickej klíme sa tu čajovníkom náramne darí. Preto si v tamojšej čajovej záhrade trúfli na naozajstný majstrovský kúsok. Jazmínom prevoňaný Silver Needle je sám o sebe luxusným zážitkom, ale keď sa mu dopraje ešte niekoľko rokov zrenia, potom získate vzácny a výnimočný biely čaj, ktorému nemožno odolať.
Pre Silver Needle sa vyberajú len tie najlepšie, bielo ochmýrené púčiky. Zber prebieha výhradne ručne a výhonky sa jemne formujú do tenkých ihličiek. Potom nasleduje sušenie, ktoré síce štandardne prebieha v špeciálnych miestnostiach s regulovanou teplotou, ale pri Jasmine Silver Needle Beeng Cha dali prednosť priamemu slnku. Vďaka tomu má dostatok času na prirodzenú oxidáciu, čím sa prelínajú chute a vynikne sladkastosť. Medzi výhonky sa potom v pravidelných intervaloch vkladajú jazmínové kvety, ktorých arómu do seba čaj vtiahne.
Akonáhle sú ihličky usušené, dôjde k ich rýchlemu napareniu a zlisovaniu do koláča s hmotnosťou 200 gramov, z ktorého sa pred prípravou čaju odkrajuje nožom. Potom sa všetko necháva zrieť rovnako ako je to pri pu-erhu. Doba zrenia je však u Silver Needle obmedzená, za ideálnu sa považuje dĺžka 7 rokov. Každý rok odpočinku prináša čaju nové rozmery a rozhodne tu platí, že na dobré veci si treba počkať.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Guangxi Jasmine Silver Needle nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
2. Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C.
3. Doba vylúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
4. Čaj je možné nechať 4x lúhovať.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA PAI MU TAN - biely čaj

GUANGXI BIELE PERIE - biely čaj
