

CHINA KEEMUN CONGU - čierny čaj
Len samé superlatíva! Čínska špička medzi čiernymi čajmi má bohatú, v závere ovocnú chuť s ľahkým dotykom dymu. China Keemun Congu poslúži pre ranný rýchly štart aj prekonanie popoludňajšej únavy. Obsahuje dosť kofeínu na to, aby z vašich dní urobil radostnú jazdu plnú výbušnej energie. Aj preto sa pridáva do prominentných zmesí klasických anglických čiernych čajov. A tá vôňa, tá je proste luxusná!
Zloženie
Čierny čaj China Keemun Congu 100%Nálev a chuť čaju
China Keemun Congu sfarbí vodu veľmi tmavo. Nálev hnedočervenej farby vonia sladko a príjemne pikantne. Chuť je plná, sladká, s dotykom ovocia. Uvádza sa, že je možné rozoznať tóny podobné marhuliam alebo čiernej ríbezli, niekto pozoruje príchuť karamelu, kakaa či čokolády. Pretože ide o čaj pripravený pražením, nájdeme v ňom stopu lahodnej dymovosti. Trpkosť dosahuje maximum, ale tá je u čajov s vysokým obsahom kofeínu bežná a vítaná. Milovníci vybraných čajových sort trpkosť China Keemun Congu veľmi oceňujú.
Pôvod čaju
Anhui je Východočínska provincia, ktorá sa preslávila predovšetkým produkciou vysoko akostných čajov. Rozkladá sa medzi regiónmi Jiangsu, Zhejiang, Jiangxi a Hubei s mnohými preslávenými čajovými záhradami.
Väčšina čajov z Anhui sa vyrába v južnej oblasti, kde nie sú také vysoké hory a klíma je na pestovanie čajovníkov priaznivejšia. Čaj China Keemun Congu v názve reflektuje kraj, z ktorého pochádza (Keemun čiže Quimen) aj spôsob spracovania (Congu čiže Gongfu - čaj vyžadujúci veľkú zručnosť).
Zberá sa z čajovníkov čínskych (Camellia sinensis). Pretože rastú pomerne vysoko, sú ich lístky malé, ale zato veľmi aromatické a plné zdraviu prospešných látok. Zbierajú sa koncom apríla a začiatkom mája, a to prvé dva lístky. Nechávajú sa zvädnúť - najčastejšie sú rozložené na drôtené polia. Po 10-20 hodinách pri 20-24 °C stratia zhruba 30 percent vlhkosti. Nasleduje zvinovanie, v prípade China Keemun Congu prebiehajúce ručne. Tým dôjde k narušeniu bunkových stien a rozjazdu žiaducej fermentácie. Procesu premeny zelených lístkov na fermentované tmavé napomáha vysoká vzdušná vlhkosť. Ide o veľmi delikátny dej, ktorý je nutné veľmi starostlivo kontrolovať. Záleží na ňom výsledná chuť, sila aj aróma čaju. Nakoniec sú lístočky sušené. V Číne sa pražia na veľkých panviciach alebo v predhriatych peciach. Zo 100 kg čerstvého čaju je možné vyprodukovať 20 kg čierneho čaju. Posledným krokom je triedenie podľa veľkosti. Najvyššie sorty sú triedené ručne.
Tento čaj je pripravovaný v niekoľkých odrodách: Keemun Congu (je ručne spracovaný, má tenké neporušené listy), Keemun Mao Feng (lístky sú mierne skrútené, odporúča sa dlhšia doba zaliatia), Keemun Xin Ya (zberá sa veľmi skoro, aby mal menej horkosti ) a Keemun Hao Ya (všeobecne najvyšší stupeň tohto čaju, obsahuje jemné púčiky s množstvom tipsov).
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

YUNNAN BLACK PREMIUM - čierny čaj

ASSAM HATIMARA CTC BOP - čierny čaj
