

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
Kto ešte neochutnal niektorý z mliečnych Oolongov, mal by to rýchlo napraviť. Vlastne - kto ešte neochutnal niektorý z najlepších mliečnych Oolongov. Pretože rozdiely sú aj medzi čajmi. Sypaný China Milky Oolong Premium s neuveriteľne pekne ovocno-smotanovou chuťou do svojej čajotéky rozhodne zariaďte. Poteší vás už pri otvorení sáčku. Vonia mimoriadne. Chutí famózne.
Zloženie
Milk Oolong 100%Nálev a chuť čaju
China Milky Oolong Premium svojmu názvu plne dostojí. Prémiová chuť aj vôňa poteší skúsených čajumilcov, ako aj ochutnávačov- začiatočníkov. Nálev má svetlo žltú farbu, na jazyku zanecháva stopu ovocia preliatou smotanou. Rozpoznáte samozrejme aj ľahučkú čajovú sviežosť.
Pôvod čaju
Oolong sa v Číne narodil. Nie je teda divu, že tie najlepšie polo fermentované čaje pochádzajú z východnej a strednej časti euroázijského kontinentu. Keď sa tam po nich budete pýtať, zvoľte ich typickejší názov Wu lung. Prekladá sa ako "čierny drak", čo môže mať dva dôvody. Prvým je legenda o zberači čaju, ktorému tie najlepšie kríky ukázal veľký čierny had. Alebo je tiež možné, že meno získal tento čaj vďaka typicky zvinutím čajovým lístkom, ktoré môžu pripomínať čínskeho hada.
Polo zelený alebo tiež polo fermentovaný čaj sa v Číne vyrába najmä v provincii Fujian, a to už od doby dynastie Tang (618-907). Jeho výroba nie je vôbec ľahká, a tiež sa nedá povedať, že všetky Čínske Oolongy dosahujú rovnaké chuťové profily. Rozsah fermentácie sa totiž pohybuje medzi 8 a 70 percentami. Spracovanie čajových lístkov býva popísané zvyčajne v 7 až 10 krokoch. Najprv je potrebné nechať čaj zvädnúť, s čím sa odparí vlhkosť na povrchu lístkov a zníži sa ich trávnatá chuť (v prípade mliečneho oolongu je zariadený medzikrok- máčanie čaju v mliečnej esencie). Potom je čaj takzvane prehadzovaný, natriasaný. V prútenom koši sa prehadzuje, čo zlepší oxidáciu enzýmov, odstráni horkosť a vyrovná chuť. Nasleduje samotná oxidácia. V čaji sa rozvíjajú ovocné tóny. Takzvaný Kill-Green alebo Fixing prirodzený proces zastaví nahriatím lístkov na horúcej panvici. Ďalej je potrebné čaj formovať, usušiť a prehriať nad dreveným uhlím. Výsledkom je čaj ani zelený, ani čierny. Preto býva označovaný ako polo zelený.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Oolong zalejete s 80-90°C teplou vodou, v pomeru 1 čajová lyžička na 1,5 - 2 dl.
2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte o 1 lyžičku naviac.
3. Doba vylúhovania je 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























25. 10.
11. 10.
1. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

OOLONG TIE GUAN YIN, Železná bohyňa milosrdenstva

MILK OOLONG
