

CHINA OP - biely čaj
Čínske biele čaje sa údajne prvýkrát objavili v severnej dynastii Song. V rokoch 960 až 1127 tak Číňania vedľa prvých papierových peňazí a strelného prachu obdivovali tiež nefermentované čajové lístky s mimoriadne sviežou vôňou a lahodnou chuťou. Veľmi skoro sa vypracovala pravidlá pitie vzácneho nápoja s detailnými popismi zberu, výroby i prípravy bielych čajov. V podstate sa na nich veľa nezmenilo ....
Zloženie
Biely čaj CHINA OP 100%Nálev a chuť čaju
Po zaliatí horúcou vodou získame svetložltý, krásne voňajúce nápoj. Biely čaj China OP chutí príjemne ovocno, s minimálnou trpkosť. V dochuti môžeme pozorovať nasládlost.
Biele čaje chutia dobre horúce i studené, nebojte sa pripraviť si z nálevu osviežujúci ice tea.
Pôvod čaju
Biely čaj je jednou z čínskych špecialít vyrábaných z najmladších listových púčikov. Tie mu dávajú sviežu a delikátnu chuť i farbu nálevu. Vyrába sa väčšinou v provinciách Jianyang, Fuding, Songxi a Fujian. Ide o kopcovitej oblasti s celoročne miernym klíma a priemernou ročnou teplotou okolo 18 ° C.
Fujian leží na juhovýchodnom pobreží Číny. Tradične býva popisovaný ako krajiny "ôsmich dielov hôr, jedného dielu vody a jedného dielu pôdy". Ide o najviac zalesnený región v Číne, lesy zaujímajú takmer 65 percent jeho plochy. Najvyšším vrcholom Fujianu je Huanggang Peak s nadmorskou výškou 2157 metrov.
Čajovníkům čínskym, ktoré tamojší farmári na svojich plantážach pestujú, subtropické podnebie Fujianu mimoriadne vyhovuje. Zimy sú mierne a leta, počas ktorých býva provincie ohrozovaná tajfúny od Pacifiku, horúca.
Pre biely čaj sa neškubou všetky čajovníkové lístky. Ručným zberom sú získavané len mladé výhonky a prvé lístky, ktoré k nim priliehajú. Hneď po zbere sa čaj pomaly a veľmi šetrne sušia v chladnej vetranej miestnosti. Zručné ruky robotníkov ho rozloží do tenkých vrstiev na veľké pláty. Sušenie prebieha niekoľko desiatok hodín. Po ňom nasleduje ešte dosušovanie v špeciálnych peciach. S bielym čajom sa musí zaobchádzať nanajvýš opatrne - ak by sa pri transporte z plantáže lístky zaparili alebo pokrčila, spustila by sa prirodzená oxidácia enzýmov a výsledkom by bol čaj znehodnotený.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























10. 5.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA GUNPOWDER - zelený čaj

CHINA GUNPOWDER SUPER - zelený čaj
