

CHINA PAI MU TAN - biely čaj
Sladký, sýty, osviežujúci - najvyššia sorta bieleho čaju z čínskej provincie Fujian sa preslávila medzi čajovými milovníkmi na celom svete. Biela pivonka, ako sa mu tiež hovorí, sa výborne hodí k celodennému popíjaniu. Tí, ktorí usilovne pracujú, intenzívne odpočívajú alebo výdatne športujú - vždy radi siahnu po delikátnej lahôdke.
Zloženie
Biely čaj Pai Mu Tan 100%Nálev a chuť čaju
Pai Mu Tan vyniká ľahkou a nesťahujúcou chuťou. Nálev má oranžovo žltú farbu a jemné bylinkovú až orechovú arómu.
Pôvod čaju
Čaj skôr určený len pre jemný cisársky jazýček dnes môže ochutnať každý. Pai Mu Tan sme priviezli z čínskeho juhovýchodu. Provincia Fujian je čajovými záhradami preslávená. Vysoké hory, vlhkosť a špecifické pôdne podmienky dávajú priestor pre mnoho čajových odrôd. Pai Mu Tan čiže Bielu pivonku charakterizuje vysoké percento púčikov a pravidelné, nepolámané listy. Vyrába sa najčastejšie z kultivarov čajovníka čínskeho Fuding Da Bai alebo Zheng Da Bai. Zber začína zvyčajne v polovici marca a trvá 3 až 4 týždne. Zber je ručný a veľmi starostlivý.
Spracovanie zahŕňa dva kroky - najprv dôjde k zavädnutiu čajových lístkov, potom nasleduje ich sušenie. V žiadnom prípade nejde o vysokoteplotný proces. Biely čaj je veľmi jemný aj vďaka tomu, že je sušený dlho a za nízkej teploty.
Podľa legiend bol Pai Mu Tan odnepamäti dodávaný len na cisársky dvor. Skutočnosť je ale taká, že história tohto nápoja siaha do rokov 960-1279, kedy v Číne vládli dynastie Sung. Biely čaj bol podávaný výhradne vzácnym návštevám. Od tej doby sa ale jeho výroba rozšírila a produkcia stúpla. Dopriať si ho môžu nielen v Číne, kde je mimochodom veľmi žiadaný, ale aj v Európe a Amerike. Pai je prekladaný ako biely, Mu Tan ako pivonka. Je predávaný tiež pod názvom Bai Mu Dan.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
11. 4.
1. 10.
27. 11.
21. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GUANGXI BIELE PERIE - biely čaj

PI LO CHUN - zelený čaj
